Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lesz azzal aki menekülésre...

Mi lesz azzal aki menekülésre használja a meditációt?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy az embernek problémái vannak az életében. (Pl nem jöttek össze neki a párkapcsolatok.) Az ilyen problémák miatti gondolatok folytonos nyomás alatt tartottak valakit. Erre ő meditálni kezd. Az állandó meditálgatások után hamar észre lehet venni amikor előjönnek a nyomasztó gondolatok, és egyszerűen vissza lehet térni a tudatos jelenlét tapasztalásához. Ez kb olyan mintha elengednénk a gondolatokat. Csakhogy ettől nem oldódik meg semmi. (Tehát pl nem lesz az embernek párkapcsolata.) Viszont egyre jobban érzi magát ott ahol van.

Persze sorolhatnék a párkapcsolaton kívül sok-sok egyéb problémát is. Tehát a meditációt úgy érzem hogy fel lehet úgy használni hogy elmeneküljünk a gondolatok, és ezáltal a problémák nagy része elől. De vajon ez lenne a helyes út? Így kb el lehet lenni boldogan mint a polcon a befőtt, csak nem látom még hogy hová vezet ez az egész...

2022. márc. 1. 07:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Sztázisba kerül.
2022. márc. 1. 08:17
 2/5 Laylah ***** válasza:
100%
Én ugyanezt csináltam. Igazából jól esett az a kb. fél óra, amikor nekiláttam, és végre nem volt tele fájdalommal, hülyeségekkel az agyam, élveztem, hogy végre csend van és nyugalom. Ettől viszont a probléma nem szűnt meg, csak egy időre képes voltam kikapcsolni, "pihenni" úgymond. A dolgokat viszont nem lehet elnyomni. Mikor folyamatosan eltereltem a figyelmemet a problémáról és kritikus helyzetekben meditatív állapotba menekültem, csak azt értem el, hogy álmomban köszönt vissza a téma, rendszeresen.
2022. márc. 1. 09:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a menekülés megértéssel, végül elengedéssel párosul, akkor nevezheted, aminek akarod.

Elmenekülés, félrevonulás, elvonulás, stb.

2022. márc. 1. 12:32
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Ugysem fog hinni neked senki sem ezt mondta nekem a főnököm..

És ti ugyanezt jàtszàtok velem..holnap biztos ràkérdez a baràtnőm ha elmondok mindent az is lehet nem hinne nekem.. de mondjuk elég valosàghű csak bizonyitani nem lehet ahogy a főnök is csinàlta..ugyanazt a jàtékot jàtszod mint a főnök..mert ez nem a főnök nem ilyen okos hogy ilyen kamu provokàló témàkat kitalàljon.. jo lenne egy hivàs elmondjam e nekem lehet könnyebb lett volna nem kell ennyi évig magamba tartani ami nyilvànvalo..

Azért tudtàl igy is mindenről még arra is gondoltam ne e te buktattad le..mert az tul véletlen pont a reptérre menjen ki a sz.?!

Szoval hogyan tovàbb nem akarod màr velem tisztàzni? Akkor is ha vége de jogom van tudni az igazsàgot vagyis azt tudom csak a miértet hogy miért csinàltad miért velem stb.

2022. márc. 1. 14:07
 5/5 anonim válasza:
Concentration és/vagy contemplation az amire gondolsz.
2022. márc. 18. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!