Az agy átszerkeszti a Holdfogyatkozás képét is. Mit godolsz?
Ismert, hogy a dél-amerikai benszülőttek azért nem látták Kolumbusz hajóit, mert nem volt ismeretük róla. Ott tartózkodtak a partoknál már ki is voltak kötve, de mégsem vették észre őket, amíg partra nem szálltak, mert nem volt fogalmuk róla, hogy mit is kell látni. A hipnózisban az ember hiába látja az érzékszervével a valóságot, az agya átszerkeszti olyan formába ahogy az ember azt megtanulta.
Magyarán nem azt látjuk az agyunkkal, amit a szemünk, mert az agy átszerkeszti a valós képet. Mi azt érzékeljük amit az agy a korábbi ismeretek alapján szerkesztett. Pl a Holdfogyatkozás is teljesen máshogy van, de az agyunk az iskolában tanult ismereteink alapján másképp szerkeszti a látottakat. [link]
Mit gondolsz?
"Ismert"
Ismert, hogy csak a válogatott hülyeségek és a konteók kezdődnek ezzel a szóval. Ide értendő természetesen a "közismert", "köztudott" és más azonos értelemmel bíró kifejezések is. Én értelmes szöveget még nem láttam, ami ezzel kezdődött. Kivéve persze, ha én írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!