Miért van az hogy amikor álmunkban leugrunk valamiről vagy megölnek vagy elkapnának felébredünk? Miért nem álmodjuk végig hogy leesünk valahonnan vagy meghalunk?
Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 22:32
11/13 anonim válasza:
Nem figyelem az álmaim, de 1 hete volt egy emlékezetes, amiben bár meghaltam, a "történet" folytatódott tövább.
12/13 anonim válasza:
Olyan volt hogy én is meghaltam álmomban,és láttam ahogy a szemem is lecsukódik....de az amikor zuhansz egy szakadékba vagy ilyesmi az más....:S
13/13 anonim válasza:
Amikor álmunkban meghalunk, azért ébredünk fel, vagy kerülünk egy másik álomba, mert a halál utáni állapotról nincsenek élményeink. Álmunkban a valóságban megtapasztalt élményeinket éljük át furcsa szövevényként, általában hétköznapi helyszínekkel és szereplőkkel, ám nem hétköznapi cselekménnyel. Így azok, akik nem tapasztalták meg életük során a halál utáni "állapotot" (mint az emberek nagy többsége), az agyuknak nincs megfelelő információja arra, mivel folytatódjon álombeli cselekményünk, ilyenkor vagy felébredünk, vagy egyszerűen belecsöppenünk egy másik cselekménybe (álomba), általában teljesen más helyszínen. Én már nagyon régen ki akartam próbálni, milyen ha a tudatos álomban (amikor tisztában vagyunk vele, hogy álmodunk) szándékosan vetünk véget álombeli életünknek. Ma hajnalban pont egy ilyen álmom volt, és hihetetlen érzés volt, mintegy varázsütésre, mielőtt földet értem volna a zuhanásból, hirtelen filmszakadás történt és egy másik helyen tértem magamhoz. Valóban rendkívüli élmény volt, az emberi agy ismét bebizonyította zsenialitását! Az viszont tényleg elgondolkodtató tény, hogy ilyen esetben az agyunk automatikusan a halálra asszociál és nem tartja fenn az esetleges túlélés lehetőségét... Vajon miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!