Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miféle állapotok ezek? Miért...

Miféle állapotok ezek? Miért van, lehet ellene tenni valamit?

Figyelt kérdés

Ez nálam időröl időre előfordul, de mostanám inkább olyankor, amikor már hajnál 3 után lemerem végre kapcsolni a TV-t és világítást, ezután még kicsit visszalszom. Amúgy előfordulhat bármikor, de ha teljes sötét van és csend, akkor gyakoribb.

Nos felkelek álmomból és tökéletesen biztos vagyok benne, hogy ébren vagyok, aztán néha mégis történik valami, vagy csak fura a "hangulat" és ráeszmélek, hogy mégsem vagyok ébren. Pontosabban: azt érzem, hogy ébren vagyok, csak nem a fizikai szinten. Ilyenkor kicsit para érzés, mindig félek, hogy ottragadok, de némi koncentrácioval sikerül a normál ébredés szintjére tornázni magam. Ez néha elég nehéz. Nem feltétlen vagyok ilyenkor lebénulva. Régebben sokszor volt alvásparalizisem, de ez nem mindig az.

De irok egy pédát, hogy jobban érthető legyen.

Volt valami egész jó álmom, amiből felébredtem. Tv, villany kikapcsolva, minden rendben, semmi furcsaság, odakint még sötét van. Viszont ugy döntöttem, már semmiképp nem alszom mégegyszer vissza, gyors ki is pattanok az ágyból, mert reggel jön a szerelő. A szokásos módon, az ágy támlájába kapaszkodva nyultam a villanykapcsoloig, ám az ágy támlája nagy meglepetésemre kidőlt, a "kezemben maradt". Mi a fene? Ez nem egy rozoga ágy! Itt valami gáz van...

Szóval nem sikerült "jól" felkelni. De hát éreztem hogy ébren vagyok. Halk búgást hallottam, gondoltam, kintről jön. Hallottam a kinti zajokat, éreztem a párnát a fejem alatt, de valahogy mintha benne ragadtam volna egy köztes állapotban. Hiába tiszta éber a tudatom, ez az álomszerű állapot nem akar engedni. Ilyenkor többször ismétlem magamban: ébren vagyok, ébren vagyok. És aztán hirtelen ténylegesen felébredek. Ekkor már odakint világos volt.

Lehet, hogy ha mindig lenne némi zaj és világosság amiközben alszom, akkor ez nem lenne, dehát nem állapot mindig tv mellett aludni.

2022. febr. 1. 08:29
 1/5 zol56 ***** válasza:

Mindenesetre parásan hangzik.

Lényeg, hogy azért mindig felébredsz. Ottragadni nem fogsz...

2022. febr. 1. 11:47
 2/5 anonim ***** válasza:
lucid dreaming
2022. febr. 1. 11:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Alvásparalizis.
2022. febr. 1. 12:57
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen? Lehetett tudatos álom is?

Néha van tudatos álmom, az kellemes és valamennyire már megtanultam irányítani is. Legalábbis már nem zökkenek ki könnyen, mikor rájövök, hogy csak álom.

A baj ezekkel a fentebb irt állapotokkal viszont az, hogy túlságosan is valóságszerű, egyáltalán nem érzem álomnak, ezért még sosem próbáltam teremteni benne. Inkább érzem magam ilyenkor kelepcében és bár bénultságot ha nem is veszek észre, próbálok mihamarabb szabadulni belöle.

Ha biztos lehetek benne, hogy nem veszélyes ez az állapot, akkor megpróbálnék kísérletezni vele.

2022. febr. 1. 13:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Engem arra emlékeztet ez a tapasztalat, mint mikor régebben voltak "testen kívüli élményeim". Akkor is például hiába kapcsolgattam a lámpát, nem világított, ajtókinyitással és egyéb fizikai dolgokkal is adódott problémám, de a környezet végig nagyon is valóságos volt.

Csak akkor nem tudtam még, mi történik, azt hittem, ténylegesen valóság és nem blokkoltam le.

Azok az élmények általában alvásparalizissel kezdődtek, aztán a kérdésben leirtakhoz hasonlóan folytatódtak.

Most elmarad a bémultság, csak arra eszmélek, hogy valami nem oké...és most beparázok és gyors kiakarok lépni belőle. Régen meg vígan kisérleteztem. Amúgy semmi ijesztő nem történt, ami oka lehetne ennek.

Azt hiszem, talán az a baj, hogy a hozzáállásom változott meg. Néha elmélkedtem azon, hogy ilyen lehet szellemként létezni. És mikor erre az állapotra ébredek, eszembe jut, hogy talán meghaltam, hogy ilyen módon érzékelek... Igy hát gyorsan igyekszem is meggyőzödni, hogy nem...

2022. febr. 1. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!