Manapság miért csak tömjént használnak?
Figyelt kérdés
Úgy tudom a régi időkben még a keresztyénség előtt de már a zsidók korában is a tömjénhez kanabiszt tettek, ez hogy kopott ki? Ha jól tudom Japánba a közelmúltig is használták.2022. jan. 7. 17:04
1/3 anonim válasza:
ha kannabiszt kezdnének használni a misén minken beállna tőle szerintem és azért meg amúgy is legális a legtöbb országban már.
De ha használnának kendert, átkeresztel megtért tiszta szívű, hitű katolikus lennék és minden esti misére járnék XD
2/3 Grimfox válasza:
Mirrhát is szoktak használni. Emellett azért kopott ki, mert elködösítette a tudatot. A felajánlásokban, füstölő áldozatokban ez nem gond, ott a gyülekezet nem lélegzi be, de a kereszténység a templomban használja főként, ahol ez nem lenne túl előnyös.
3/3 A kérdező kommentje:
1. Elnézve mindenki beszopná és THC mentes lenne csak.
2022. jan. 7. 18:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!