Ezotéria szempontjából, ha sikerülne visszahozni egy nem olyan rég, vagy egy régebb óta elhunyt személyt az életbe, azzal a lelke is visszatérne a testébe, vagy olyan lenne mint egy üres porhüvely, lélek nélkül?
Vagy lehetséges, hogy ilyenkor egy másik entitás, lélek, kísértet másszon bele a testébe? Itt most az Insidious 2. részére kell gondolni.
Tudom, nagyon fantázia dús ez a kérdés, de szerintem érdekes eljátszani a gondolattal hogy vajon mi lenne ha.
És leszögezem, ez ezotéria, ne a tudomány szempontjából közelítsük meg! :)
Ti mit gondoltok?
Pfff...
hát, Grimfox, most 2 szintet estél a szememben.
Pech.
Ha eltekintünk attól, hogy az agy 4 perccel az oxigénáramlás leállása után elkezd károsodni, és például feltesszük, hogy még előtte készítettél egy teljes leírást az agyról, akkor az illető személyiségét, emlékeit és állapotát - vagyis a teljes lelkét - 100%-ig vissza lehet állítani, és utána ott tudja folytatni az életét, ahol rögzítetted.
Pont abba az állapotba kerül, mint a leolvasás előtt, és igen fog csodálkozni az "ugráson" (hogy hova került).
Nem fogja azt sem felfogni, hogy közben halott volt.
Én szégyellem magam az 55 és az 50%-os lepontozó helyett. Megbuktak bioszból, fizikából... és még ki tudja, miből?
Az oktatásunk szégyene, hogy ennyire sötét emberek szabadon járnak az utcán, és ugyanannyi szavazatuk van, mint egy normális embernek.
Persze írni egy sort se tudtak, hogy ők hogyan gondolják.
Nem gondolják sehogy, az már túl magas nekik.
"a jelenlévők egyike"
Egy lélek két testben?
"A másik lehetőség, hogy csak a test mozog üres bábként"
Mitől?
Ez szerinted hogyan működik?
Félelmetes sötétség van itt, mér írtam. Már legalább 100 éve megcáfolták az életerő létezését.
Zombi-gyártásra gondolsz?
Élő embernek a lélek felett nincs hatalma, ha meg eltávozott a testből, akkor pláne.
Szerinted a tudomány mi, ha nem ezotéria? A spiritualitás magyarázata a tudomány. Mint a szeretet és a logika. E kettő ugyanaz.
A szelleme újra kapcsolódik az elméjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!