Törekszel arra, hogy érdekesen Isten számára kedvesen éld le az életed, hogy ne kapcsolja le a világunk?
"Egzisztenciális kockázat, hogy valójában egy szimulációban élünk, és ezt a szimulációt ki fogják kapcsolni. Úgy tűnhet, hogy nem sok mindent tehetünk ez ellen. Mivel mi vagyunk a szimuláció tárgyai, nincs lehetőségünk befolyásolni, hogy mi történjék benne. A legjobb módszer a kikapcsolás elkerülésére az, ha igyekszünk érdekesek lenni a szimuláció megfigyelői számára. Feltételezve, hogy valaki valóban figyeli a szimulációt, jogosnak tűnik az a feltételezés, hogy kisebb valószínűséggel kapcsolja ki, ha az leköti a figyelmét. Rengeteget töprenghetnénk azon, mitől érdekes egy szimuláció, de az új tudás létrehozása kétségkívül kritikus része lenne.”
Raymond Kurzweil
* * *
Az hogy Isten törvényeit megtartsuk és számára kedves életet éljünk, az a hajó már rég elment. De még mindig leélhetjük számára érdekesen az életet, nehogy lekapcsoljon minket. Mit gondolsz?
Köszönjük, hogy ennyire nem vagy őszinte saját magaddal és velünk sem kedves kérdező.
A "nem is hiszek semmiben kb." nyilvánvalóan provokatív.
Ha egy isten azt akarja hogy úgy éljem az életem ahogy neki jó, akkor megmondhatná.
Mert eddig nem láttam semmit sem, ami közel lenne ahjoz hogy hiteles legyen.
Meg nehogy már nekünk kelljen találgatni, mert egy végtelenül hatalmas isten nem tudja a tudtunkra adni a létezését.
Szánalmas.
"hogy ne kapcsolja le a világunk?"
Ha lekapcsolná azt már nem is tudjnánk érezni.
De őszintén olyan sok ember szeved a semmiért, lehet jobb is lenne.
Plusz akkor csak nem egy jóságos isten, hanem egy szörny aki fütyülni szeretne, mi meg táncoljunk?
Vagy hogyan gondoltad ezt a gondolatmenetet?
Ha szimulációban élsz, akkor olyan életed van, mint a mondjuk a GTA-ban egy szarvasnak. Vagyis úgy kb. semmi - ahhoz képest, ami lehetne.
Akkor meg minek?
Amúgy egy szimulációt gond nélkül le szoktak kapcsolni olyankor is, ha érdekes, csak például pisilni kell a gazdájának.
Rendszeresen lekapcsolom.. de nem mert pisilnem kell, nekem sosem kell, kb. semmi sem érvényes rám ami rátok, valami azért igen, én is tér anyag összefüggésben létezem. Mikor lekapcsolom mindig leesik nektek hogy szimulációban voltatok, felnevetéshez hasonló a reakciótok, bár nem ugyanolyan mint az emberi nevetés. Visszavágytok mindig pedig nem kötelező, és tudjátok hogy nem fogtok emlékezni rá hogy szimuláció. Ezeket a felébredett állapotokat utólag mélyalvásnak hívjátok. Féléber álommal indul, azután átmegy teljes felejtésbe.
Amikor azt hiszitek ébren vagytok is félig aludtok, de ezt nem nagyon értitek meg, pont azért mert félig aludtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!