Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehetnék parapszichológus...

Hogy lehetnék parapszichológus, illetve bármilyen ezen a területen kutató?

Figyelt kérdés
Hogy lehet valaki hivatás szerűen parapszichológus, vagy médium, halálközeli élmény kutató, stb?
2021. nov. 29. 15:58
 1/6 Grimfox ***** válasza:
100%

Médiumot találhatsz sokat, "hivatásosak" de sajnos csalók. A parapszichológusok valamilyen más tudományág kutatói. Leggyakrabban pszichológia, matematika, és fizika. Néha a biológia, vagy orvoslás kutatói, vagy praktizáló orvosok is bekapcsolódnak. Ők kutatják a rendelkezésükre álló, és a cél érdekében utólag, saját erőből, sokszor saját költségen fejlesztett eszközökkel. A parapszichológiát olyan tudósok kutatják, akik azt tapasztalják, hogy a jelenlegi ismeretek nem kielégítőek, és a parapszichológia irányából közelítik meg az ismeretlen területeket. Sokuk még csak nem is hisz a kutatás tárgyában, de az eredményeket ilyen esetben is produkálják a kutatásaik. Mivel nem elismert tudományterület, kevés kutatási támogatást kap, a kutatók rengeteg kritikát kapnak. Az amatőröket meg senki sem veszi komolyan. Ha rendelkezel valamilyen képzettséggel, végzettséggel, megpróbálhatsz keresni kutatócsoportokat, akik a témában tevékenyek, de ez amolyan önkéntes munka szokott lenni, nem igazán kapnak érte fizetést(azt általában a hivatalos munkájukból szerzik). Külföldön, főképp amerikában, és az oroszoknál voltak állami kezdeményezésű programok, de ezek katonai vizsgálatok voltak.

Szakmaként nem létezik a parapszichológus. Csak az ezt kutató egyéb területek tudósait nevezik így.

2021. nov. 29. 16:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem. Hát így nem lesz könnyű belevágnom, én csak egy "szimpla melós" vagyok, akinek sok különös tapasztalata van és szeretnék ezekbe mélyebben beleásni és másoknak is segíteni. Elég sok terület érdekel, pl az álmok is. Szívesen foglalkoznék álomelemzéssel, de gondolom, akkor erre is csak hobbi szinten van esély.

A másik, amit megfigyeltem:néha , amikor olyan rendőrségi hírt hallok, hogy xy eltűnt, akkor egyszerűen beugrik egy kép, hogy hol van az illető. Magát az embert nem látom, csak egy ismeretlen helyet, pár pillanatra tisztán, az emlékeimben, tehát ez egy belső kép és teljesen spontán, mert nem szoktam ilyen hírekkel foglalkozni, nem meditálok rajta, csak úgy jön .És a baj az, hogy már rengetegszer beigazolódott, hogy a megérzésem pontos volt. Volt már párszor, hogy nagyobb szerencsétlenségeket, pl vonatkatasztrófa, nagyobb robbanás és hasonlókat előre megálmodok, vagy más módon előre megérzek. Viszont időszakos nálam a dolog, mert néha működik, máskor meg jó időre "kikapcsol". Szóval elég hektikusan működnek a radarjaim, de szívesen fejleszteném. Tárgyak, helyek emlékeit is elég jól tudom érzékelni, mint kiderült.

2021. nov. 29. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezt maximum önszerveződő csoportokon belül tudom elképzelni. Heti összejöveteleket tartani, hobbi szinten, szabadidőben, aztán lassan szerezni támogatásokat, ha vannak eredmények.

Az egyik mesterem a Szovjet Parapszichológiai kutató intézet igazgatója volt 30+ éve, de már ilyen intézetek nincsenek a "felszínen".

Írd le mindig a látomásaidat, az álmaidat.

2021. nov. 29. 20:12
 4/6 Grimfox ***** válasza:
Ha ilyen tapasztalataid vannak, inkább alanyként lenne érdemes részt venned a kutatásokban, nem kutatóként. A kutatók megteremtik a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy éberek legyenek a képességeid, és megfigyelik, elemzik őket. Mondjuk nem tudom, hogy Magyarországon végeznek e "hivatalos" kutatást mostanában, vagy csak amatőr kutatók foglalkoznak vele.
2021. nov. 29. 20:57
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát, én még nem hallottam ilyen kutatásokrol. Egyébként is nehéz sajnos kiszűrni, ki a csaló és ki megbízható. Ismerősi köröm pedig leginkább szkeptikusokból áll, meg egy-két szintén amatőr lelkes érdeklődőből.
2021. nov. 29. 21:10
 6/6 Grimfox ***** válasza:
Amatőrökből is lehet szervezni csoportot, akik átbeszélik az ilyesmit, kutakodnak a saját érdeklődési területükön, és megosztják a többiekkel, stb. Csak kell legalább egy, de inkább két tag a csoportban, aki jó szervező. Én is járok már jó pár éve egy ilyen csoportba, és ugyan már csak hatan vagyunk állandó tagok, de havi egyszer összegyűlünk. A tagok érdeklődése általában eltér az enyémtől, de ettől még jó témák vannak, és érdekesek a beszélgetések. Ha olyan csoportot hoztok össze, ahol az érdeklődésetek is hasonló, akkor mindannyian profitálhattok belőle.
2021. nov. 29. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!