Sadhguru melyik filozófiát képviseli?
Hát ugye Adhi jógi van elvileg a hindu jógiknál, ami Síva egyik neve.
De ugye kicsit zavaros ez az egész mert a saiváknál még most is szokás az állatáldozás, valamint a Krisnások/ Vaisnavák Símad Bhagavatamban a saivákról hasonlóan ír mint a Buddháról.
Meg ugye itt megvan az hogy elvileg Visnut kéne követni vagy mi van elég ködös, meg gondolom itt a Brahman, Visnu, és Síva követők is pont így "baszogatják" a másik kettőt követőt? Az egészet összevetve elég zavaros ha nem 1 nézőpontot veszünk alapul.
No meg ugye ennek ellenére egy csomó vaisnava felnéz sadhgurura szóval kész rejtély nekem.
De tényleg itt már az egyik a fényt se eszi meg a másik az embert is.
A Brahma-Vishnu-Shiva követők nem igazán hiszem, hogy nagyon zaklatnák egymást. A három istenség mind Ísvara megnyilvánulása. A három különböző létaspektusáé. Maximum egymás szokásait nézhetik furcsán. A nem evés, és a repulzív dolgok fogyasztása például két ellentétes szokás. De ugyanannak a vallásnak a két szokása.
A hinduknál többféle jóga is van. Hogy az általad említett illető melyiket műveli, azt nem tudom.
A hamu meg a "raszta" szerintem belefér mivel síva megjelenését legtöbb helyen így írják le, no meg Indiába a vaisnavák is gyakran rasszulnak.
Kasztrendszer érdekes, mert van hindu könyvem, abba a kasztrendszerről azt írja, hogy foglalkozás szerint van, ami nem születés hanem tanulás útján kerülsz bele.
Meg gondolom mint máshol a világban korszakfüggő meg területfüggő, azt is hallottam, hogy maga a kaszt szó portugál eredetű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!