Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan érhető el az individuál...

Hogyan érhető el az individuális én halála?

Figyelt kérdés

#Individuális én felszámolása
2021. nov. 22. 11:28
 1/10 Grimfox ***** válasza:
86%
Erőfeszítés nélkül a testi halállal. De ez esetben új individuális én jön létre. Erőfeszítéssel magasfokú jóga, vagy buddhista meditációk gyakorlásával. Az individuális én akkor semmisül meg, ha a gyakorló eléri a valódi megvilágosodást.
2021. nov. 22. 11:35
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod Grimfox.

A test életben maradásával az individuális én végleges felszámolása nem valósítható meg? Mondjuk a fizikai testtől való elvonatkoztatással, a testtel való azonosulás megszüntetésével?

2021. nov. 22. 11:54
 3/10 Grimfox ***** válasza:
82%
Buddha életben maradt, miután elérte a teljes megvilágosodást. Elvileg ez választás kérdése, hogy tovább él e a test, vagy végleg elhagyja.
2021. nov. 22. 12:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2021. nov. 22. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy tudna valami "meghalni" ami eleve nincs is?

Az "én" gondolatok sokasága. Ezek a gondolatok jönnek - és mennek. Mégis van egy üres, térszerű valami - amiben ezek megjelennek/eltűnnek.

Vannak bizonyos dolgok amik inkább, erősebben húznak azonosulásba - mert magadénak érzed. Vagy vannak amik nem annyira.

Azt kell megfigyelni hogy nem vagy azonos velük. Ha bármi gondolat van, azelőtt már ott "vagy" mint jelenlét.

Csak észre kell venni hogy mi nem vagy - és marad valami ami csak úgy van..

2021. nov. 23. 08:48
 6/10 A kérdező kommentje:
5-ös köszönöm a válaszod. Igen, ezzel tisztában vagyok, mégis amíg az ember azonosul, mégha tévesen is a gondolataival, érzéseivel addig azt valóságosként fogja megélni. Az ezzel való azonosulást és a gondolatokba való elmerülést szeretném én is felszámolni magamban, de nyilván a mentális hajlamok és tendenciák, megszokások ezt nagyban megnehezítik.
2021. nov. 23. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a megszokások miatt nehéz elengedni. De ez nem is inkább elengedés - mert egyszerűen nem kéne csinálni semmit. Ezt viszont nehéz megtenni, mert azt szoktuk meg hogy állandóan kivetítjük magunkat. Mégis a rendszeres gyakorlással egy valamit elérhetünk. Egy kevésbé azonosulunk a korábbi (régi) mintázatokkal. Tehát a cél hogy állandóan lebuktassuk az "ént" amikor csak tudjuk. Így idővel csak az egyszerű, s tiszta jelenlét marad (a megvilágosodás).
2021. nov. 23. 14:58
 8/10 anonim ***** válasza:
2021. nov. 26. 13:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm 8-as a youtube-os videómegosztást!
2021. nov. 26. 18:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen ;)
2021. nov. 26. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!