Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vörös jáde és vörös jáspis...

Vörös jáde és vörös jáspis miben külömbözik?

Figyelt kérdés
Van egy ilyen karkötöm, de már nem tudom, jáde vagy jáspis lehet? A kövek nem áttetszöek, inkább kissé mattosak. Nagyrészt élénkpiros, vörös színűek néhol egy kis narancssárgás csíkozást mutatnak, vagy pici fekete repedések vannak benne. Melyik lehet? Mikor megvettem, emlékszem, olvastam valahol róla hogy bevonzza a szerelmet és fiatalito hatása van. Minden mást el lejtettem a kőről. Neten nézegetve a képeket én nem látok sok különbséget a vörös jáde és a vörös jáspis között. Talán a jáspisnüban több a barnás narancsos árnyalat az én karkötőm inkább sötét piros.
2021. nov. 13. 18:28
 1/2 Grimfox ***** válasza:
Leírás alapján vörös jáspis. Minél tisztább, annál inkább a friss vér színét idézi. A jáde áttetszőbb, és a zöld a leggyakoribb szín. A többi ritka, és ezért drága is. Meg abban nem nagyon vannak fekete csíkok.
2021. nov. 13. 19:03
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez biztosan jáspis. Abban vannak repedések, és nem annyira fényes a felülete. A jáde felületének van egy üveg-szerű csillogása, sokkal fényesebb, a színe tisztább, és nincsenek benne repedések.
2021. nov. 13. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!