Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van annak a jelenségnek...

Van annak a jelenségnek valamilyen konkrét neve, mikor egy ember át tud nyúlni vagy sétálni tárgyakon?

Figyelt kérdés
Az most hagyján, hogy ilyen a valóságban létezik-e vagy sem, engem csak a neve érdekelne a jelenségnek, úgyhogy kérlek ne kezdjünk a létezésén veszekedni.

2021. okt. 24. 23:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem speciális neve nagyon nincs.

Legfeljebb ha az adott film, könyv, sorozat világfelépítésében kapott külön nevet. De a valóságban nincs rá külön szó. Csak úgy tudod elmondani, hogy "átsétál a valamin" vagy "átmegy a valamin". :)

2021. okt. 25. 00:12
 2/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen:)

Igazából én magam írnék egy könyvet kissé fantasy beütéssel, ezért próbálnék utánajárni a dolognak, hogy ha tegyük fel, ez a dolog létezik, akkor mi a magyarázata, hogyan mehetne végbe. Sajnos nem tudom hogyan kereshetnék rá erre...

2021. okt. 25. 00:23
 3/23 anonim ***** válasza:
49%
CGI
2021. okt. 25. 00:23
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

A valóságban erre fizikailag létező lény nem képes. Legfeljebb a spirituális nem e világi teremtmények.

Ha fantasis könyvhöz kell akkor ott úgy nevezed ahogy akarod, elvégre nem 100%-osan a valóságot írod. Csak kerüljön bele valami olyan rész ahol magyarázatot kap az olvasni a szó jelentéséről anélkül, hogy az oda nemillőnek tűnne. :)

2021. okt. 25. 00:27
 5/23 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! Akkor kitalálok én valamilyen magyarázatot arra, hogy ezt hogyan tudja véghezvinni a szereplő:)
2021. okt. 25. 00:38
 6/23 anonim ***** válasza:

Csak tényleg úgy illeszd bele, hogy ne tűnjön fölösleges, szájbarágós, egy a környezetből kilógó információnak. :)

2021. okt. 25. 00:40
 7/23 A kérdező kommentje:
Persze, azt már kitaláltam, hogy hogyan illesszem bele a történetbe:)
2021. okt. 25. 00:47
 8/23 anonim ***** válasza:
Akkor sok szerencsét a mű megírásához kolléga (vagy kollegina). :)
2021. okt. 25. 00:49
 9/23 anonim ***** válasza:
76%

Ez a magyar neve, elég hülyén hangzik, de van rá magyarázat: [link]

Angolul egy fokkal jobb, mert van benne "kvantum", amit az írók mindenre rásütnek, amit nem tudank megmagyarázni, de nagyon tudományosan hangzik. Angolul phasingnek is szokták hívni a köznapi beszédben, pl. he phased through the wall (olyat még nem hallottam, hogy azt mondják, hogy he quantum tunnelled).

Kitty Pryde meg Flash tud ilyet csinálni, akik most eszembe jutnak.

2021. okt. 25. 01:41
 10/23 anonim ***** válasza:

Illuzionisták gyakran csinálják, de én se tudok rá nevet.

[link]

2021. okt. 25. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!