Melyik a pontos szimbólum?
Már rengeteg oldalon kerestem és néztem, de nem találtam meg.
Egy tetováláshoz kerestem szimbólumokat.
Pontosabban a Halál, az Élet, a Pokol, a Menny szimbólumait.
Nem igazán találtam megfelelőt, illetve olyat ami megegyezik a jelentésével.
Aki jártas a szimbólumokban kérem segítsen!
És csak a kérdésre várok választ.
Olyat, hogy ez baromság meg hasonlók ne is írjatok, így is úgy is megcsinálom!
Köszi, de inkább nem.
Számomra semmit sem jelent.
Igazából nincs olyan szimbólum ami esetleg bárhol vagy bármilyen kultúrában ismert/elterjedt?
Ami egységesen mindenhol azt jelenti?
Nincsen. Sőt, vannak szimbólumok, amik különböző kultúrákban is jelen vannak, de gyökeresen eltérő jelentéssel bírnak. A fehér szín például egyes kultúrékban a halál színe. Csak mint egy egyszerű példa. A róka Európában kizárólag negatív jelentéssel bír, Ázsia egyes részein pedig pozitív, néha isteni hírnök szimbólum.
Minél elvontabb egy fogalom, annál nehezebb rá szimbólumot találni. A menny, és pokol például ilyen. Egyes kultúrákban ezek a fogalmak nem is léteznek, illetve nem részei a kultúrának, még ha az emberek ismerik is a fogalmakat külső forrásból. Minden esetre az életerős, lombos fa viszonylag általánosan élet szimbólum, noha nem mindenhol(de legalább az ellentétét nem jelenti sehol), a koponya pedig elég általánosan szimbolizálja a halált. De ez sem kizárólagos, vagy mindenhol halált jelentő szimbólum.
Legyél kreatív
jing jang
Fa a teteje virágzik az alja/gyökere száraz.
De lehet jobb és bal fel is.
Élet halál
Vagy ugyan ez 4 felé az jobb fele a cseresznye virágzás arany S fehér gyökérrel az alján, másik felé lángokban áll a gyökerek feketék és vörösek alatt az izzó szenesedő fa.
Ez egy időben a Meny S a Pokol, az élet és a halál.
Másnem az buddhista életkerék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!