Hogy lehet megszabadulni a démon-egótól?
Figyelt kérdés
2021. okt. 14. 12:15
1/7 A kérdező kommentje:
Már teljesen úgy érzem magam mintha megszállt volna egy démon és direkt megnehezitené az életem és nem enged változtatni :(
2021. okt. 14. 12:15
3/7 Grimfox válasza:
Ez nem démon ego, ez csak az emberi ego túlzott megerősödése. Majdnem mindenki ebben a helyzetben van, csak kevesen ismerik fel. A legtöbb spirituális ösvény követése fokozatosan enyhít ezen az állapoton, vannak amelyek az ego teljes alárendelését szorgalmazzák. Általában az arany középút szokott beválni.
4/7 anonim válasza:
Nem megszabadulni kell az egótól. Az egó egy már idejétmúlt diszműködés de kitépni magunkból nem lehet.
A cél inkább a tudatosítása annak hogy van,és a hatásának megfigyelése majd ezúton történő megértése.
Ha a már feltérképezett egót nyakon csípjük működése közben, az erejét veszti rajtunk. Meg kell jegyeznünk az adott pillanatban, hogy "igen,ez a cseledetem egós,az egóm részrehajló cselszövése.
Tudatosság!
5/7 anonim válasza:
Kérdező, megkérdezhetem, hogy mit takar pontosan az, hogy megnehezíti az életedet a démon-egó? Milyen problémákat okoz? A túlműködő egó sokféleképpen megnyilvánulhat, és szerintem a megnyilvánulási formától függ, hogy honnan érdemes megközelítened a felszámolását/visszavételét.
6/7 anonim válasza:
Eckhart Tolle írt a "fájdalomtestről", ami nem teljesen az ego, hanem a lelkünk fájdalmából táplálkozó energiamező, szinte parazitaszerű lény. Én elég találónak éreztem a leírást... Nem lehet, hogy erre gondolsz, Kérdező?
7/7 anonim válasza:
Olvasd el birtalan balázstól a sorskönyv nélkül című könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!