Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Rájöttek már az óceánok...

Rájöttek már az óceánok mélyén végig futó, mesterségesnek tűnő fal eredetére?

Figyelt kérdés

[link]

Pár éve hallottam erről először, akkor is ugyanennyi infót találtam róla neten, mint most. Tehát közel semennyit. Egy hivatalos publikáció nincs róla. Legalábbis én nem találtam sem akkor, sem most. Angolul még kevesebb infó van róla, mint magyarul.

Arra emlékszem, hogy pár éve mikor rékerestem, akkor találtam egy cikket, amiben egész jól össze voltak foglalva a falról tudott dolgok. Megkérdeztek a Google-nél is pár ezzel foglalkozó embert, hogy valamilyen hiba lehet-e ez a falnak tűnő valami, és azt válaszolták, hogy biztosan nem. Kutatók vettek is mintát belőle, valamilyen kőzetből van (már sajnos nem emlékszem hogy milyenből), de nem olyanból mint körülötte a tengerfenék, tehát szinte biztos, hogy mesterségesen építették oda. De most már ezt a cikket sem találtam meg.

Valakinek van valami infója erről?

2021. okt. 5. 14:02
 1/8 Wadmalac ***** válasza:
85%

Hát ez egy oltári nagy baromság.

"Megkérdeztek a Google-nél is pár ezzel foglalkozó embert, hogy valamilyen hiba lehet-e ez a falnak tűnő valami, és azt válaszolták, hogy biztosan nem."

Na ez úgy nem igaz, ahogy van.

"Kutatók vettek is mintát belőle, valamilyen kőzetből van (már sajnos nem emlékszem hogy milyenből), de nem olyanból mint körülötte a tengerfenék"

"Egy hivatalos publikáció nincs róla."

Nincs hát. Ez egy agyonnagyított homályos sáv a tengerfenék-térképészeti csíkok határán, amit pontos adat híján rosszul mutat a Google Earth.

Kicsit keresgéltem, találtam három másik youtube videót is ezzel a tartalommal. Nulla forrással, nulla igazolással, nevekkel, ki vizsgálta, hol, mikor...

totális kamu.

2021. okt. 5. 14:24
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
a koordináták a cikkben egy víz alatti hegyre mutatnak, nem egy falszerű dologra. kamu baromság
2021. okt. 5. 15:04
 3/8 Wadmalac ***** válasza:
90%
Amúgy feltűnt neked, hogy a cikkben lévő beágyazott videó valami arab laposföldes izé? :D
2021. okt. 5. 15:04
 4/8 Wadmalac ***** válasza:
83%

A tengerfenék térképezése radarral, sávokban történik.

Ezeket a sávokat utána számítógéppel illesztik egymás mellé, némi átfedéssel és hibával, ami egy automatikusan generált magassági felületen az ilyen hibákat elég érdekes képződményekké tudja változtatni, attól függően, hogy milyen az algoritmus, máshogy reagál a hibára.

Ez éppenséggel úgy, hogy egy nemlétező falat rajzol be az átfedés területére.

2021. okt. 5. 15:17
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Nem az óceáni hátságokat keverik fallal?
2021. okt. 5. 23:40
 6/8 anonim ***** válasza:
83%

"Rájöttek már"? - hát erre egy kicsit várni kell még, hiszen arra sem jöttek rá még hitelt érdemlően bizonyítottan, hogy az 'fal'.

Miután ez megtörténik és bebizonyosodik, hogy az tényleg fal, akkor lesz értelme gondolati jojót játszani annak kitalálásával, hogy az miért és hogyan került oda.

Addig csak az emberi elme korlátoltságai szabnak határt véleményezéséről.

2021. okt. 6. 07:46
 7/8 Wadmalac ***** válasza:
83%

"Nem az óceáni hátságokat keverik fallal?"

Hát amit a linkelt cikkes videó mutat, az csak hellyel-közzel esik egybe ilyesmivel. Az valami, szinte a komplett földgolyót körbevevő vonal mentén mutogat.

Ami szerintem pont egy poláris térképező műhold letapogatási sávvonala.

2021. okt. 6. 08:11
 8/8 Senior Séf ***** válasza:
92%
Az ilyen felvételek jelentenek totális orgazmust a Däniken-féle áltudósoknak, akik pl az évmilliókkal előttünk élő emberi civilizáció nyomait vélik felfedezni benne.
2021. okt. 7. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!