Ha holdtöltekor szedik a kakukkfüvet akkor tényleg más lesz mint ha nem akkor szednék?
Figyelt kérdés
2021. szept. 26. 07:38
1/21 anonim válasza:
Igen! Ha éjjel dolgozol, fáradt leszel másnap :/
2/21 anonim válasza:
Esetleg az illóolaj tartalma lesz más.
3/21 Grimfox válasza:
Ezt vizsgálták, és arra jutottak, hogy a legtöbb növény több vizet, és így vízben oldott hatóanyagot tartalmaz teliholdkor, mint máskor. Ugyanez igaz egyes olajokra, és az azokban oldott hatóanyagokra. Ezt régen tapasztalat útján tudták, ma meg igazolták, csak a mai termelés olyan nagyléptékű, hogy ez az eltérés nem számottevő. Ha magánkertben termesztesz, és magad takarítod be, akkor még megéri figyelni, mely növényeket mikor érdemes szedni.
4/21 A kérdező kommentje:
Álljunk csak meg. A telihold és a holdtolte ugyanaz?
2021. szept. 26. 09:40
5/21 Grimfox válasza:
Igen. Ugyanazt a dolgot jelenti. A holdtölte a megtelt holdat jelenti, a telihold pedig azt jelenti, hogy a hold teljes. Azaz ugyanazt. A növő hold az, amikor a hold növekszik, nagyon ritkán hallottam rá még azt, hogy telő hold. A fogyó holdra még nem hallottam más kifejezést, vagy nem emlékszem rá.
6/21 anonim válasza:
Dagályt apályt elvileg a hold szabályozza szóval lehet.
7/21 anonim válasza:
Rég olvastam ilyen aranyos kérdést.🙂
8/21 anonim válasza:
Amúgy ükmamám bábaasszony volt és gyógyfüveket is gyűjtött, ez volt a munkája. Volt valami gyökér, aminek állítólag emberke alakja volt és éjfélkor vagyis éjjel kellett gyűjteni. Gondolom ginseng lehetett, az néz ki úgy. Szóval nem babona, meg nem hülyeség, csak már elfeledett dolgok ezek.
9/21 Grimfox válasza:
Ginseng csak azért nem valószínű, mert az kelet, és délkelet ázsiában honos, és piszok kényes. A mandragóra honos Európában, de Magyarországon az sem igazán él meg, inkább délebbre. Annak is tipikus ember alakja van. Azt nem tudom, mire használhatta, mert elvben mérgező.
10/21 anonim válasza:
Hát állitolag "fütyült is" mikor a földböl kihúzták. Akkor lehet, tényleg mandragóra, bár azt hittem, az csak a Harry Pottetben van :D
Ezért gondoltam esélyesebbnek a ginsenget. Hát minden esetre az alföldi tanyavilágban gyűjtögetett :)
Az ilyen éjjeli gyógynövény gyűjtésnek lehetnek veszélyei. Az ükit is egy ilyen alkalommal kergette meg egy kint felejtett bika, ami elől menekülve a fél éjszakát egy magas fa koronájában megkapaszkodva töltötte. Ezután felhagyott az éjszakai gyógynövény gyüjtéssel és sajnos többet nem tudok eme karrierjéröl és a gyógyfüvekről sem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!