Ha gyilkolnánk/ölnénk önvédelemből hivatásból és jó ember vagyok akkor az kihat a halálom utáni életre? (bőv. Lent)
Tegyuk fel hogy katona vagyok(nem vagyok)és Irakba vagy valahol ránktámad egy terorrista csoport és én nekem muszály lenne cselekedni/ölni mondjuk ha jó ember vagyok és hívo és öltem embert mert muszály volt.
Akkor halálom után a pokol bugyrában fogok megsulni mert önvédelembol és társaim és hazám biztonságáért tettem?
off: hát én lehet h a gyilkolásra mennék, mert sok olyan esetet hallotam h megboszulják haverokkal az önvédelmet, mert mi az h egy lány legyőzi..XD..meg eleve sokszor az a baj hogy a megtámadott csak kapálózik mint a hülye ahelyett hogy jól fejbevágná...
nah mindegy
visza a kérdéshez..istenben nem hiszek, de amenyire tudom vallásosakat nem is nagyon engednek a seregbe..elég erős a szűrés, mert ha pl védelmi feladatra osztanak, nem hagyhatod hogy szétlőjék a védett személyt csak mert te nem lősz vissza...szóval fölösleges emiatt agódni, aki odáig jut nem hiszem hogy érdekelné isten mit gondol, mivel életekről van szó...
Amikor embert oltel, tehat a veret vetted, ugy a kovetkezo eletedben a Te veredet fogjak venni.
Pl. leukemia!
Isten nem ver bottal!
Bocsi nem tudom írták-e a többiek. nem olvastam végig, de én úgy tudom, hogy az önvédelemnek egyenlő nagyságúnak kell lennie azzal, amit velünk is tettek.
Például: ha beléd rúgnak önvédelemből visszarúghatsz, de nem verheted ki a szemét. Csak azt amit ő is tett. Tehát szerintem megölni sem ölheted meg. mindig van más megoldás. és ha ilyen helyzetben fegyverhez jutsz, akkor szerintem arra is van esély, hogy csak leüsd és elmenekülj.
A válasz helyzetfüggő.
Lehet, hogy te provokáltad ki a helyzetet, amivel veszélybe került az életed ( jó példa erre a katonaság, hisz ott vállalod, hogy ölnöd kell és megölhetnek),de ha mész az utcán, egy elmebeteg rád támad, te pedig önvédelemből meggyilkolod - nos, ez két eltérő helyzet :) De az egyikben te is belementél a játékba, a másikban vétlen áldozat voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!