Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha gyilkolnánk/ölnénk önvédele...

Ha gyilkolnánk/ölnénk önvédelemből hivatásból és jó ember vagyok akkor az kihat a halálom utáni életre? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Tegyuk fel hogy katona vagyok(nem vagyok)és Irakba vagy valahol ránktámad egy terorrista csoport és én nekem muszály lenne cselekedni/ölni mondjuk ha jó ember vagyok és hívo és öltem embert mert muszály volt.

Akkor halálom után a pokol bugyrában fogok megsulni mert önvédelembol és társaim és hazám biztonságáért tettem?

2010. aug. 31. 22:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

off: hát én lehet h a gyilkolásra mennék, mert sok olyan esetet hallotam h megboszulják haverokkal az önvédelmet, mert mi az h egy lány legyőzi..XD..meg eleve sokszor az a baj hogy a megtámadott csak kapálózik mint a hülye ahelyett hogy jól fejbevágná...

nah mindegy

visza a kérdéshez..istenben nem hiszek, de amenyire tudom vallásosakat nem is nagyon engednek a seregbe..elég erős a szűrés, mert ha pl védelmi feladatra osztanak, nem hagyhatod hogy szétlőjék a védett személyt csak mert te nem lősz vissza...szóval fölösleges emiatt agódni, aki odáig jut nem hiszem hogy érdekelné isten mit gondol, mivel életekről van szó...

2010. szept. 4. 21:51
 22/25 anonim ***** válasza:

Amikor embert oltel, tehat a veret vetted, ugy a kovetkezo eletedben a Te veredet fogjak venni.

Pl. leukemia!

Isten nem ver bottal!

2010. szept. 4. 22:54
 23/25 anonim ***** válasza:

Bocsi nem tudom írták-e a többiek. nem olvastam végig, de én úgy tudom, hogy az önvédelemnek egyenlő nagyságúnak kell lennie azzal, amit velünk is tettek.

Például: ha beléd rúgnak önvédelemből visszarúghatsz, de nem verheted ki a szemét. Csak azt amit ő is tett. Tehát szerintem megölni sem ölheted meg. mindig van más megoldás. és ha ilyen helyzetben fegyverhez jutsz, akkor szerintem arra is van esély, hogy csak leüsd és elmenekülj.

2010. szept. 5. 13:49
 24/25 anonim ***** válasza:

A válasz helyzetfüggő.

Lehet, hogy te provokáltad ki a helyzetet, amivel veszélybe került az életed ( jó példa erre a katonaság, hisz ott vállalod, hogy ölnöd kell és megölhetnek),de ha mész az utcán, egy elmebeteg rád támad, te pedig önvédelemből meggyilkolod - nos, ez két eltérő helyzet :) De az egyikben te is belementél a játékba, a másikban vétlen áldozat voltál.

2010. szept. 5. 17:57
 25/25 anonim válasza:
Ha nem akarattal oltel/muszaly volt akkor ha meggyonod es oszinten megbanod nem.
2010. szept. 5. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!