Ha gyilkolnánk/ölnénk önvédelemből hivatásból és jó ember vagyok akkor az kihat a halálom utáni életre? (bőv. Lent)
Tegyuk fel hogy katona vagyok(nem vagyok)és Irakba vagy valahol ránktámad egy terorrista csoport és én nekem muszály lenne cselekedni/ölni mondjuk ha jó ember vagyok és hívo és öltem embert mert muszály volt.
Akkor halálom után a pokol bugyrában fogok megsulni mert önvédelembol és társaim és hazám biztonságáért tettem?
Mindig van megoldás...hogy elkerüld az emberölést...már az, hogy katona vagy befolyásolja a halál utáni szituációdat. Hiszen minek akartál katona lenni? Csak nem harciaskodásból? :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Dear LastOneLeft! please read it carefully:
"A kérdező kommentje:
és nem is vagyok katona..."
Dear Nemo Kapitány. Please read it carefully:
"Tegyuk fel hogy katona vagyok(nem vagyok)..."
plusz kérdezőnek:
nincs olyan hely, hogy pokol...pokoli élmény viszont van, de nem az örökkévalóságig, csupán neked tűnhet olyannak, s azért, hogy átérezd bűneid, és észrevedd magad, hogy nem tettél túlságosan jó dolgokat előtte való életedben. Önvédelem arról szól, hogy megvéded magad, de mást nem bántasz, mert az már támadásnak minősül. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"Biblia/ Prédikátor könyve 3. rész:
"Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek;
ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.""
Megmondtam. Attól, hogy valamit szépen megideologizálnak, még nem lesz helyes.
nos két dolog:
1.) ha vallásos vagy, ne menj katonának (aszem ez alap)
2.) én ezt más kontextusban mondanám: pl meg akarnak erőszakolni és az egyetlen védekezési mód ha lelövöd saját fegyverével...én lelőném, méghozzá lelkifurdalás nélkül...aki van olyan őrült hogy rámtámad, az megérdemli, és ezt gondolom a katonai esetről is...hidd el a terroristák sem kegyelmeznének fordított esetben.
ez a "ne védd magad mert pokolra jutsz" dolog meg olyan hogy ha Isten szenvedni akar látni, hát küldjön a pokolra, de én itt a földön nem fogom önként megtenni...
"Önvédelem arról szól, hogy megvéded magad, de mást nem bántasz, mert az már támadásnak minősül. :)"
szerintem pontnem, viszatérve a példámhoz, egy 50 kilós lány pl hogy védi meg magát egy 120 kilós benga állatal szemben?..persze lehet h lekaratézza XD...de szerintem sokkal egyszerűbb a golyó a fejbe megoldás, az biztos, és legalább nem küldi rád a haverjait boszúból miután felépult a lekaratézásból :P
21:43.
Az emberölés nem megoldás...más harcképtelenné tenni valakit, és más szó szerint kicsinálni. :D
Szóval a küzdősport nagyon jól jöhet az 50 kilós csajnak...de hogy is mondjam, női praktika van nagyon sok...egyszerűen lélekjelenlétről szól az egész. Ha az megvan, baj nem lehet, és az önvédelem sem rúg át bántalmazásba. Pici fájdalmat(paprikaspré, gyengébb sokkoló) lehet okozni, ha azzal lehet csak "lenyugtatni" a támadót ha nő az "áldozat"...de nem megölni. Azért az már kicsit sok nem?! :)
Nem tudunk nagyon példákat írni, mert bármikor bármi történhet, ami megmásítja a dolgok menetét. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
értem, amit mondasz, de ha szánt szándékkal direkt a megölésre megy az "áldozat", akkor bizony baj van. Ha megtámadnak valakit és gondolkodás nélkül önvédelemből meglöki a támadót, ki elesik beveri a fejét és meghal...nos arra nem szóltam egy szót sem...csupán az eltervezett gyilkolásra. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Köszönöm a válaszokat!
És nem akarok katona lenni azért mert nincs értelme háborúzni/ölni.
Csak elgondolkodtam ezen a kérdésen ha rosszat csinálunk Isten megbocsájt de ilyen helyzetbe is biztos megbocsájt.
(mármint ha valaki megöl egy embert,gondolom megbocsájt neki?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!