Nagy000 kérdése:
Lehet hogy az emberek mind egyetlen nagy lélek kicsiny részei? Az egyetlen ember sok-sok arca? Az egyetlen ős én képei? Ebben lehet valami? Ez egy filmből kiragadott idézet
Figyelt kérdés
2021. szept. 10. 09:21
1/7 anonim válasza:
A teremtőben élünk, ott van mindenhol, mindenben, mindenkiben.
Ez az idézet teljesen helytálló és valós.
Nehéz elképzelni, de próbáld meg, nagy lélek helyére pedig képzelj egy mindenhatót.
2/7 anonim válasza:
EZ nem ezotériás kérdés?
Amúgy: lehet.
És mi a jelentősége ennek?
Semmi.
3/7 Grimfox válasza:
Az indiai filozófia szerint nagyjából ez a helyzet. Minden, ami létezik az Első megnyilvánulása. Nevezhetjük istennek, Brahmának, mindenki annak, aminek akarja. A különálló lelkek csak ennek az egynek az alacsonyabb megnyilvánulásai, a valóságban nem különböznek, nem különülnek el. Ahogy semmi más sem a világban. Ezt nevezik illúziónak, káprázatvilágnak. Ez nem azt jelenti, hogy mindez nem létezik, csak azt, hogy félreértjük a létezés lényegét. A megvilágosodás ennek tényleges, és teljes felismerése.
4/7 Laylah válasza:
Hermetika is ezt tanítja, nem tudtam, hogy máshol is előfordul, köszi, Grimfox.
5/7 Grimfox válasza:
Igen, indiától nyugatabbra főleg a hermetika tanítja ezt a szemléletet. Meg a későbbi filozófiák közül az, amelyik vagy a hermetikát, vagy az indiai filozófiát veszi alapul.
6/7 Prokopf válasza:
Nem értem mit értesz nagy és kicsiny alatt? Több és kevesebb? Mitől és mennyire?
7/7 anonim válasza:
Isten a lelkek tengere (ész+ten). Tehát Isten maga a lelkek sokasága, és hogy minél többet tapasztaljon, annál több arcban nyilvánul meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!