Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van-e védő hatása a medálok,...

Van-e védő hatása a medálok, szimblikus medálok viselésének nyakban?

Figyelt kérdés
Például Egyiptomi szimbólumok, mint az Ankh kereszt, szkarabeusz, Hórusz szeme, pentagramm stb.

2021. aug. 10. 12:53
1 2
 11/18 Grimfox ***** válasza:
100%
Ez is igaz. Én ritkán alapozok bármit is a hitre, mert általában abban is kételkedek, ami már korábban sikerült. De sok amulett, és más dolog tényleg hit alapján működik. A különböző kabalák például csak emiatt működnek, mert semmilyen más kapcsolatuk nincs az elvárt hatáshoz.
2021. aug. 10. 15:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ősi szimbólumok amiknek hit nélkül is van ereje, és vannak olyanok, amik még akkor sem hatnak amikor hisz benne valaki. Én meg ezt tapasztaltam.
2021. aug. 10. 15:40
 13/18 Grimfox ***** válasza:
100%

Igazából ha azt hiszed, hogy hat, akkor valami fog történni, de nem a szimbólum miatt, hanem a hited miatt. Kicsit hasonlóan a placebohatáshoz. Mint a kabalák esetén. De sokkal ésszerűbb olyan szimbólumot használni, ami tényleg rendelkezik jelentéssel, és tényleg van is hatása.

12, a szimbólumoknak az emberi tényezőtől függetlenül is volt hatásuk, vagy csak a hit tényezőtől függetlenül? Tudnál írni ilyen szimbólumokat? (kutatási célra)

2021. aug. 10. 15:46
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
9-es kommentben leírtam. Még azt kihagytam hogy utána megint elkezdtem hordani pár hétig, és visszajöttek a rémálmok azután megsemmisítettem a medált. Ez egy konkrét példája annak hogy nem csak hit kérdésén múlik.
2021. aug. 10. 16:01
 15/18 Grimfox ***** válasza:
100%
Én is hordtam ankh medált, méghozzá évekig, de semmi hasonlót nem tapasztaltam. (sajnos másmilyen hatást sem) Bár az enyém nem nemesfémből készült, és én ismertem a jelentését.
2021. aug. 10. 16:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A szimbólumoknak a tudat ad energiát és jelentést.

Ez lehet a te tudatod vagy transzcendens kollektív tudat.

Anélkül csak egy ákombákom.

Ha egy átlagember tudatán múlik a dolog, akkor nagyon csekély hatása lesz...

2021. aug. 10. 18:03
 17/18 SZücsöm ***** válasza:
75%

Grimfox Ezeknek a szimbólumoknak nem mi magunk adjuk a jelentést kb mint egy rorschach táblánál? Vagy azt állítod hogy az elménken kívül már van hozzá szabva valaki/valami által jelentés a szimbólumhoz esetleg azt hogy a tudatalattink mindenkinél ugyan azt a jelentést adja a szimbólumoknak?

A geometriai elméletet pedig vallották páran. Én egy videóban láttam 1 szer hogy egy öreg papa egy bottal piszkált valamiféle dobozt egy gúla/piramis alakú test felé "ami miatt" a doboz arrébb ugrott.Ott is azt állította az öreg hogy valamiféle geometrikus szabály alapján hatott valamiféle erő.

Feltételezem csak trükk videó volt (bár volt vagy 30 éves) de maga az elmélet létezik.

2021. aug. 10. 20:36
 18/18 Grimfox ***** válasza:
100%

Egyes szimbólumoknak egyéértelmű jelentése van, bár ezek nem a rajzolatok, és geometriai formák, hanem például a tükör, vagy a természeti jelenségek, élőlények, stb. Ezek is szimbólumok. Az olyan szimbólumoknak, mint pl az ankh, az ember adott jelentést, de ezt nem te magad adod hozzá, mert már egyszer meghatározták, te csak megöröklöd a jelentést, általában tanulás útján. Vannak elméletek rá, hogy a kollektív tudat, vagy kollektív tudattalan(ki hogy hívja) is tartalmaz ilyen információkat, én általában a tudat által meghatározott jelentéssel foglalkozok.

Az viszont igaz, hogy vannak szimbólumok, főképp a legősibbek, amikhez minden ember tudatalattija ugyanazt a jelentést kapcsolja. Ez egyszerűen abból fakad, hogy emberek vagyunk, alapjában véve ugyanúgy működik az elménk, még ha a felszín gyakran el is tér.

A geometriai formáknak sem fizikai hatása lesz, még ha van is valamilyen saját erejük. Amit láttál, eléggé trükkvideónak hangzik.

2021. aug. 10. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!