Mi a véleményetek a lenti gondolat menetről?
Akkor ezek szerint ha egy megkeresztelkedett Görögkatolikus áttér mondjuk a Sintoizmusra akkor onnantól még a megkeresztelés ellenére se fog kis részben sem érvényesülni rá az előző vallás nézete.
(Elnézést ha értelmetlen lett, csak vagy tízszer fogalmaztam újra.)
Ha valaki hisz a Mennyben és Pokolban, akkor ez számára feltétlen 'köztes állapot', hiszen egyikben sincs, ám hite szerint oda fog kerülni.
Köztes állapot a Purgatórium is, onnan is lehet felemelkedés (Menny) vagy örökös bukás (Pokol).
A shintora nem lehet áttérni, amennyie én tudom, bár gyakorolni lehet így is. A shintoistákat nem zavarja, ha hiszel az isteneikben, és imádkozol hozzájuk, de bizonyos szertartásokon nem biztos, hogy engedik, hogy részt vegyél.
A vallás nézeteit te vállalod fel, ezért akkor érvényesek rád, ha te érvényesnek ítéled. Ezért vallás. Azt a nézetet vallod, az a hitvallásod. Ha más vallás nézeteit kezded el vallani, onnantól abban hiszel, azt vallod, annak a vallásnak a nézeteit tartod magadra érvényesnek. Így ha te a shinto-t tartod érvényesnek magadra, mert azokat a nézeteket vallod, akkor más vallás nem érvényes rád. Ugyanez történik, ha mondjuk iszlámról keresztelkedsz katolikusra. Onnantól az iszlám vallás törvényei nem érvényesek rád, csak az a vallás, amit felvettél.
Más a helyzet, ha kettős vallású vagy, mint például a shintoisták jelentős része. Viszonylag kevesen tisztán shintoisták, általában shintoista-buddhisták. Mivel a shinto hajlamos, és hajlandó új isteneket befogadni, nincs gondja a buddhizmussal, és jobbára a kereszténységgel sem lenne. A kereszténységnek van a shintoval. Ha úgy döntesz, hogy teljesen felhagyod a keresztény eszméket, és teljesen egy másik vallást kezdesz követni, akkor a kereszténység szabályrendszere többet nem érvényes rád.
Én nem értem miért jó ez a keresztény felfogás. Most kiindulsz ebből, hogy ebből az életedből menny vagy pokol és mi van mondjukba bennszülöttekkel? Vagy azokkal akik a kereszténység előtt éltek, azoknak nem is adott a jóságos Isten, hogy megtudják hogyan kell élni ahhoz, hogy a pokolba vagy mennybe jussanak? Hát ez akkora kamu ez az egész...
Menny és pokol itt van a földön. Mindkettő egy állapot, nem egy hely.
Mint már mondtam, csak azért poklot és mennyországot írtam a kérdés leírásába, mert magyarban az emberek nagy része keresztény. S én sem ismerhetem minden vallási nézet minden túlvilág elméletét hogy felsoroljam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!