Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A gömvillámhoz milyen misztiku...

A gömvillámhoz milyen misztikus "varázsrőt" tulajdonítanál?

Figyelt kérdés
Pl. ha írsz egy mesét v fantasy történetet, amiben gömbvillámok és/vagy villámgömbök (nem ugyanaz) szerepelnének, akkor mit lehetne velük csinálni, vagy hogyan jönnének létre? Olvastam egyszr gy könyvet amiben így szimplán beleszálltak az emberek és időutaztak vele.

2021. aug. 9. 12:53
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Jaj bocsi, vrázserőt írtam varázserő helyett.
2021. aug. 9. 12:54
 2/22 A kérdező kommentje:
vagyis varázsrőt
2021. aug. 9. 12:54
 3/22 anonim ***** válasza:
82%
Varázsrőt az ezotéria kategóriában tulajdonítunk.
2021. aug. 9. 13:02
 4/22 A kérdező kommentje:
Bocsi. más gépéről vagyok ami ugye néha kihagy betűket ha nem elég erősen nyomom a billentyűkt, és az egér is... hát nem mondom nem a legjobb de néha mllékattint. és utólag vettem észre hogy nm ezotéria egyéb hanem tudományok egyéb. Mind1, ha erre jár egy modrátor, megköszönném ha átrakná. A varázsrő-meg vrázserő miatt bocsi XD
2021. aug. 9. 13:10
 5/22 Grimfox ***** válasza:
86%
Varázserőt nem nagyon, de sok helyen valamilyen szellemnek, démonnak, vagy éppen emberi léleknek gondolták, gondolják. Európában főleg a szellem/démon elképzelés volt előtérben, Ázsiában az emberi lélek elképzelés, de nézték rókák, és más természetfeletti lények tüzének, vagy épp önálló természetfeletti lénynek is. Ázsiában gazdagabb a gömbvillám, és hasonló légköri fényjelenségek folklórja.
2021. aug. 9. 13:35
 6/22 anonim ***** válasza:
62%
A gömbvillám megsérti a négydimenziós fizika törvényeit. dr.Egely György foglalkozott vele. Tárgyakat dob ki és tűnnek el benne
2021. aug. 9. 14:17
 7/22 anonim ***** válasza:
87%

...pontosabban van egy ilyen lehetséges magyarázat is, hogy valójában 4 dimenziós tórusz.

De ez azt jelenti, hogy MINDIG 2 gömbvillámnak kell lennie, viszonylag közel egymáshoz.

Ez tényleg hatalmas energiát tudna tárolni hosszú ideig, vagy akár tárgyakat is.

Amúgy a tudósok inkább azt gondolják, hogy szilícium plazma.

2021. aug. 9. 14:20
 8/22 Grimfox ***** válasza:
94%

A szilicium plazma elméletét szerintem bizonytalanná teszi, hogy képes átmenni az üvegen, anélkül, hogy az üvegnek baja esne. Simán meglehet, hogy felületi feszültségként haladá át az üveg felszínén, de ha sziliciumplazma lenne, az üveg megolvadna, vagy törne, mert a plazmában részecskék atomi részecskék is vannak, nem csak szubatomi töltéshordozók.

Én olyasmi elméletet olvastam, hogy elektromágneses hullámok interferenciájában jön létre, például két villámcsapás hullámainak találkozásakor. Ez alapján tényleg lehetséges, hogy két gömbvillám létezzen egyszerre, de nem kötelező.

2021. aug. 9. 14:26
 9/22 anonim ***** válasza:
12%

Nem értetted:

HA ilyen 4 dimenziós alakzat, hogy a #6 írta, AKKOR kötelezően kettőnek kell lennie belőle itt, a mi 3 dimenziónkban. Ha viszont NEM 4 dimenziós, akkor tényleg fura, hogy mi minden elfér benne.

Amúgy Egely nem doktor, hanem egy sarlatán, úgyhogy amivel ő foglalkozik, azt legalább egy normális embernek is meg kell néznie, hogy tényleg úgy van-e.

2021. aug. 9. 14:33
 10/22 Grimfox ***** válasza:
65%
Érteni értettem, csak az a magyarázat kevéssé tűnik valószínűnek számomra(egyéni vélemény), így nem kommentáltam, viszont a sziliciumplazmás lehetőséget érdekesnek tartottam, és elgondolkodtam rajta.
2021. aug. 9. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!