Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A macskák (és a ragadozó...

A macskák (és a ragadozó állatok) a sátán befolyása alatt állnak? Milyen információtok van erről a témáról?

Figyelt kérdés

Még mielőtt bárki félreértené a kérdést, jelzem, hogy nem vagyok macskaellenes.

Egyszerűen érdekel a kérdés.

2021. júl. 29. 10:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy az itt válaszolók egy részét ez meg fogja lepni, de sajnos vannak ma olyan “tanítók” meg önmagukat “prófétának” mondó agyalágyultak, akik spirituális tanfolyam néven ilyeneket terjesztenek drága pénzért. Ahol én voltam, ott is ez volt a véleménye a jóembernek, a macskák a sátán állatai a kecskékkel együtt. A pókokról azt mondta, hogy a sátán lehallgató készülékei. És nem ez volt a legdurvább teóriája. :D
2021. júl. 29. 12:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A macskák távol tartják a gonosz cuccosokt vagy mi nem?
2021. júl. 29. 12:23
 13/18 anonim ***** válasza:
76%

nem, nincs köze a sátánhoz.

9 nem gonoszabbak a kutyák a macska szórakozásból, játékból is vadászik míg a kutya s a legtöbb ragadozó csak ha éhes. Így a házimacska elég agresszív vadász....

a macska a babonáknak köszönhetően kapott ilyen, bocsi miatta de fszágot.

szerintem korábban is volt valami de a boszorkányüldözéssel csúcsosodott ki. Mert elvileg alakot váltottak a szipirtyók és az általában a macska volt.... a boszikat meg kik pogány vallás hívei voltak, szóval nem keresztény azt kapásból a sátánhoz kötötték (ma is, kb ugyan azok a sátánisták, legalábbis amiket sikerült róluk gyűjtenem)

Vagyis egy középkori agyfsz.

8 a tiédet olvasva, főleg itt: "...hogy démonok, ördögök szálltak meg egy-egy állatot, de csak egyedekről van szó"

a veszettség jutott az eszembe, régen simán nézhették annak, a fura szokatlan viselkedés, az agresszió stb

2021. júl. 29. 12:35
 14/18 Grimfox ***** válasza:
75%

11, az egy nagyon "furcsa" hely lehetett...Gyakorlatilag babonákra alapozott az illető egy ilyen kijelentést. A kecskét a középkor óta asszociálják a sátánnal. Az ószövetségben izráel tizenkét törzsének egyik fontos bűnbánati szertartása kapcsolódott a kecskebakhoz. (a bűnbak áldozat) A macskákat meg csak azért tartják gonosznak, mert a középkorban valaki sikeresen összekapcsolta a macskát a boszorkánysággal. Azt viszont nem tudom, hogy a pókot hogy sikerült belekeverni...

Mondjuk azok után, hogy ha jól emlékszem az a hit gyülekezete prédikátor kijelentette, hogy a jóga arra van, hogy démonokat idézzenek meg vele, annyira már nem meglepő ez sem.

2021. júl. 29. 12:54
 15/18 anonim ***** válasza:

"Azt viszont nem tudom, hogy a pókot hogy sikerült belekeverni..."

Azt én sem tudom, ha tippelnem kéne magyar nyelvjátékra gyanakodnék, mint Pók-ól...de ugye nem, csak így is belekeverhető. :)

Ha más vonalon közelítem utalhat Lokira a cselszövőre (egyes elméletekben pók alakban is megjelenhetett), de hogy a párhuzam is meglegyen Loki lányára Hellára a halál Istennőjére. Nemtudom én érzek párhuzamot Hella és az Hell között. Még a mitológiában is passzol (kb... ahogy a menny a hősök csarnokára)

De minden bizonnyal a keresztény értelemben inkább szimbolikus, az ármány és a sötét gondolatok épp úgy hállózzák körbe az embert mint a pók a hálójával. Majd megfertőzi/megmérgezi az elmét. S mint bábmester a marionett bábút, úgy az elvakított düh is bábként játszik a testtel.

Régen ezt úgy hívták, hogy megszállt az ördög, ma meg hirtelen felindulásból elkövetett... akármi nem csak a legrosszabb forgatókönyvre igaz.... minden olyan érzés ami behálóz, elvakít, megköt... stb legyen a gyakoribb a párkapcsolat. A ragaszkodó és a megcsaló, mert ebben valamelyikből vagy mindkettőből mindenkinek van tapasztalata. ilyen vagy olyan áldozatként.

Ezekre a pók és a hálója egész jó hasonlat. A kereszténységbe, de szerintem a többi vallásba is bele is illik.

Nem tudom, mennyire igaz, de ezekre tudok gondolni (Archne-n kívül nem sok történetet találtam. Úgyhogy a pókot a kereszténységben sincs meg :(( )

2021. júl. 29. 15:38
 16/18 Grimfox ***** válasza:

Pedig a póknak elég sok pozitív szimbolikája is van. Türelem, védelem, bölcs tervezés. A negatív szimbolika, amit mondtál biztos, hogy közrejátszik a pókok megítélésében, csak keresztény szempontból lóg ki, mert a pók rossz tulajdonságairól sehol nem beszélt a biblia, hasonlatként se használta. A méreg-bűn-gonoszság analógiákat a kígyóhoz kapcsolták.

A pokol szó a germán nyelvekben tényleg szinte biztosan a Hela/Hel, és a birodalma, Helheim nevéből ered. De Helheim nem pokol volt, csak alvilág. Akik nem váltak einherjar-rá, azok mind oda kerültek, függetlenül attól, milyen életet éltek. Ez inkább a görög hádésszal(alvilág, nem isten), és a héber seollal hozható párhuzamba. Keresztény behatás az, hogy az alvilágot pokollá minősítették.

2021. júl. 29. 16:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Én vagyok a 11-es, és logikát ne keressetek benne, nincs. Sajnos voltak ennél sokkal durvább kijelentései is az ürgének, Holdról földönkívüli támadás, világvége jóslatok, eddig egy sem jött be. Próbálja ráadásul tudományos alapokra helyezni az elméleteit, de amikor azt mondta, hogy a radioaktiv sugárzást ami a napból jön majd, pincében, vagy földdel borított házban át lehet vészelni, mert csak az ablakon tud akkor bejönni, akkor ott azért érezhető volt, hogy vannak bajok. :D És a hívei ezután is követik a dimenzióváltásba.
2021. júl. 29. 22:15
 18/18 Grimfox ***** válasza:
Uhh...mondjuk az gondolom nem volt meg neki, hogy a Napból permanens érkezik radioaktív sugárzás. Meg az se, hogy ha az egyszer átjut a Föld mágneses mezején, akkor még a NORAD legalsó pincéjében is megsülnek az emberek. Kíváncsi vagyok, ő maga komolyan gondolta e az egészet.
2021. júl. 29. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!