Melyik tudatállapotra/agyhullámra utal ez meditacio kozben?
Csukott szemmel kikapcsolom az elmém, gondolatok nélkül vagyok. Èrzékelem a külvilágot, de nem reagálok. A szemeim ki akarnak ugrani, a legzésem lelassul 1-2-re percenként, de az is felszínes.
Nem követek iskolákat, az intuíciómra bízom magam a meditálással kapcsolatban.
Ez egy köztes állapot több meditációs állapot között. Ez amolyan készenlét, ugyanakkor nyugodt is, nem ugrásra kész, hanem szellemi tevékenységre. Alkalmas arra, hogy innen elindulj egy választott gyakorlat irányába.
Agyhullám tekintetében valószínűleg vegyes, mert lelassult, és nyugodt állapotban vagy, de a külső ingereket még érzékeled. Mindeközben ezt az állapotot képes vagy megfigyelni, így az éberség még jelen van bizonyos mértékben. Ez összetett hullámokra utal, bár nem olyan élénk, és intenzív módon, mint éber állapotban.
Az agyhullámfrekvenciád mérhető, műszeresen érzékelhető, de még kutatást nem olvastam arról, hogy mit érez a delikvens alfahullámok, tethahullámok stb. megélése közben.
Az élményed szubjektív.
Köszönöm szépen a hasznos válaszaitokat.
Nem félálom, éber vagyok.
Melyik Wikipedia címszóra keressek rá, Grimfox? Angol nyelv nem gond. Köszönöm elôre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!