Mennyire számít normálisnak egy ilyen fiú szerintetek, valami karmikus sérelem okozhatta ezt?
A normális szónak mintegy 8 jelentésárnyalata van, te melyiket használod? Az általánosan elfogadottnak megfelelő, szabályos, épeszű, típusos, nem kirívó vagy meghökkenést keltő; elvárt, szokásos vagy átlagos?
A fenti jellemzőket nem karmikus sérelem okozza (megjegyzem, ilyen kifejezés nem létezik). A fent leírt fiatalember személyiségfejlődésében megakadt. Némely traumájából/sikertelenségéből/gyerekkori elképzeléséből fabrikált magának életfilozófiát, rendezte be saját kis világát. Amennyiben e tratumákat személyisége részeiként kezeli ("ó, én ilyen vagyok"), akkor sosem jut túl e jelenlegi állapotán, sosem lesz autonóm és érett ember. Ez uóbbi nem okvetlenül baj, amennyiben a minimális társadalmi elvárásoknak (pl. bűn kerülése, önmaga eltartása) meg tud felelni.
Ööö, ha valaki magasabbrendűnek érzi a többi embert, akkor, hogy akar hozzá hasonlót találni?
Amúgy egyértelmű, hogy magadról írsz.
Mi a véleményem? Az, hogy ez az ő döntése, és magánügye, és ha így boldog akkor mit számít, hogy kinek mi a véleménye. Ha viszont nem boldog, akkor meditálnia kéne azon, hogy a semmi és a valami között az a különbség, hogy a semmi baráti társaság bizonyos ember típusnál magányt generál, bizonyos embertípusnál nem, a valami baráti társaság megtanítja az embert arra, hogy mindenki jó valamiben, ergo amiben a másik jobb akkor már nem alkalmazható a felsőbbrendű fogalom.
Egyébként nem hiszem, hogy a meditációja tiszta, ha ezt érzi az emberek irányába. Aki ténylegesen minden téren felsőbb szinten van, az nem gondol ilyet a másikról, és ilyen nincs is a szótárában,a ttól függetlenül, hogy lelkileg fényévnyi távolsággal vagy több fénynévnyi távolsággal megelőzte a másikat. Nekem ez a véleményem.
Valószínűleg egy-egy bölcs mester a régi korból azt mondaná, ha felsőbbrendűnek érzed magad, az csak az ego.
"A normális szónak mintegy 8 jelentésárnyalata van"
Mennyi? bocsi leírnád őket, érdekelne mik azok, valamint, hogy én melyik jelentés tartalomban értelmezem.
A kérdésre visszakanyarodva, gyerekkori törés simán lehet.
Ha elfogadjuk hogy a maslow piramis helyes akkor a fiú majd rájön hogy nem okés és változtatni fog. Ha meg nem akkor sincsen vele semmi gond nem ő fog leszurni egy sikátorban.
Szerintem nem érte semmilyen karmikus sérelem.
Mivel nem létezik karma.
Más fajt sérelmek biztos érték mint mindenkit.
Ha a defektjeit különlegesként idealizálja az enneagram 4es típusra váll.
Amúgy gyermekekkori sérülés okozhatja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!