Ha az álmaimban nem félek a haláltól, akkor ébren sem félnék?
Nem vagyok egy haláltól rettegő típus, de élesben persze mindenki másban reagál dolgokra.
Gyakran álmodom, hogy meghalok; lelőnek, szakadékba zuhanok kocsival, lezuhan a repülő... igen ilyen csodás álmaim vannak pedig tv-t sem nézek, a videójátékról meg azt sem tudom micsoda :D - viszont ezek az álmok sohasem nyomasztanak, úgy vagyok vele, hogy na most meghalok, hát jó.
Vajon ha élesben is pl fegyvert tartanának a fejemhez így fognám fel, vagy azért lenne némi életösztönöm?
Leszögezendő az álmaimban ezek gyors halálok, nem pedig betörős, agyonszurkálós stb. Azt azért rémisztőnek találom.
Köszönöm a válaszod!
Viszont érdekes a szimbolikus jelentése, mert sajnos nagyon nehezen engedek el dolgokat, rágódó típus vagyok. Dolgozom rajta ugyan, van ami már jobban megy, de van, hogy visszaesek és roppantul gyötör valami aminek egyébként nem kellene.
Erre csak olyat tudok írni, ami belemagyarázásnak fog hatni.
Tudatosan sokszor rágódik az ember dolgokon. A tudattalan is sokszor megteszi ugyanezt, de a kettő gyakran független. Amit ébren úgy döntesz, elengedsz, az álmodban, tudattalanul nem sikerül, és fordítva. Emellett nem lehet tudni, hogy az álombeli halál minek a végét szimbolizálta, csak ha a többi elemet az álmodban ugyanígy kielemzed, hogy megtaláld, melyik élethelyzetre utal az álom pontosan. Minden esetre, amit álmodban le tudsz zárni konfliktus nélkül, az legalább nem betegít meg, és gyengít le, még ha ébren nem is megy ilyen könnyedén a lezárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!