Fél álomban miért nemtudok mozogni?
Figyelt kérdés
sokszor van hogy félálomban vagyok és egyszer csak el kezd bizseregni a testem és nemtudok megmozdulni. Volt hogy már hangokat is el kezdtem hallani, olyan volt mintha egy iskolában vagy köztéren lettem volna, mindenki beszélt körülöttem. De ahogy sikerült megmozdulnom el múlik az egész. Ha valaki tud rá magyarázatot akkor írja le, előre is köszönöm2021. jún. 9. 06:08
1/5 anonim válasza:
Alvásparalízis az oka, orvosilag elég jól le van írva a legtöbb oldalon
2/5 anonim válasza:
Az agy lebénítja az izmokat amikor mélyen alszol, de néha nem kapcsolnak vissza időben ébredés után és ez miatt van.
Stresszes időszakban gyakrabban fordul elő(vagy ha pl horrorfilmet nézel lefekvés előtt.)
4/5 anonim válasza:
Alvási paralízis. A szerepe hogy az álombeli levetüléseket ne cselekedd meg. Gyakran előfordul tudatra ébredt állapotban is,az ébredést közvetlen követő néhány percben. Társulhat hozzá félelmetes halucináció is de valójában ártalmatlan jelenség.
5/5 anonim válasza:
#4-es jól írta, az alvási paralízis egy normál agyfunkció, csak általában ennek a kóros (időben eltolt) változatára szokták használni a kifejezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!