Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hisztek a transzgenerációs...

Hisztek a transzgenerációs hatásokban?

Figyelt kérdés

Hogy hatással lehetnek ránk olyan dolgok, amiket mi nem, de az őseink át/megéltek, és akár sosem meséltek róla, mégis bennetek élnek bizonyos emlékek,(meg)érzések.

Ha igen, akkor van saját személyes példa?

2021. jún. 1. 23:43
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
39%
20-as jól írja, kb. nekem is ez a véleményem. Egyértelműen hatnak a tragédiák, üldöztetések a későbbi generációkra is, és olvastam én is a példákat, írásokat erre az örökölt sors / transzgenerációs dologra vonatkozva de én sem ismerek a saját családomra, még ha nagyon erőltetem sem. Nyilván hatottunk egymásra az évek, sőt évtizedek alatt, de én se élek hasonló életet, mint a szüleim, és ők se éltek hasonlók, mint az ő szüleik. Most vagy a mi családunk ilyen furcsa, vagy nem tudom. Igaz, minket sok szempontból szabadon neveltek, nem erőltettek ránk hitet / politikát / pályaválasztást, talán ez lehet mögötte. Engem is érdekel amúgy a téma, hátha írnak még ide okos emberek akár pro akár kontra.
2021. jún. 2. 17:21
 22/43 anonim ***** válasza:
20%
* hasonlót
2021. jún. 2. 17:22
 23/43 anonim ***** válasza:
97%
20-as Itt senki nem beszélt arról hogy valaki beleéli magát, hogy senkinek nincs szabad akarata, a sors, amit örököltünk megváltoztathatatlan. Ez kizárólag a te fordításod. Az egész arról szól, hogy tudatalatt és tudatosan generációról-generációra átadják az ősök a múltbéli családi traumákat ami komoly szinten kihatással lehet az ember életére. Ha valaki ezt megérti, fel tudja oldani és megérteni azokat a viselkedésmintákat ami a jelenleg életét megnehezítik. Ill. ezzel a tudással jobban figyel a saját gyerekei nevelésére. Alapvetően, a dolgok méllyebb megértése a lényeg.
2021. jún. 2. 17:32
 24/43 anonim ***** válasza:
38%
Ó hidd el, vitáztam én erről sokakkal már, és nem egy ember győzködött nagyban, hogy de, mindenki a mintát másolja, és abból kitörési lehetőség nincs jóformán. Nem, nem saját fordításom... (Egyébként a sok ész nélküli lepontozó is beszédes, akik nem a válasz hasznosságát értékelik, csak tetszik-nem tetszik alapon értékelnek, pedig a GYK nem erről szól). Elismertem, hogy súlyos történelmi tarumáknál létezik, ezt nem is tagadtam. Viszont ne tegyünk márúgy, hogy egyre több ember kezeli ezt az egészet úgy, hogy de, a sorsunk meg van írva, szabad akarat nincs, mindenki csak másolja a szülő mintáját.
2021. jún. 2. 17:45
 25/43 anonim ***** válasza:
96%
– Igazad van – mondta a mester…
2021. jún. 2. 17:47
 26/43 anonim ***** válasza:
41%
Most nézem, szegény #21-es sem tagadta le a történelmi traumák súlyát, annyit mert írni, hogy ő a saját családjában nem tapasztalja ezeket a dolgokat és lepontozták szerencsétlent tömegesen. Micsoda magas vitakultúra van itt kérem...
2021. jún. 2. 17:47
 27/43 anonim ***** válasza:
37%
A tükörbe kedves, a tükörbe... Senki nem idióta azért, mert más véleményen van / mást tapasztalt, mint te!
2021. jún. 2. 17:48
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
7-es Köszi a linket :-) Elgondolkodtató amiket olvastam, főleg a legutolsó rész. "mit kell tenni ahhoz, hogy elkerüljük a buktatókat?"
2021. jún. 2. 19:07
 29/43 anonim ***** válasza:
37%

Ebben nem kell hinni, ugyanis ez tény. Most hagyjuk a géneket, bár van összefüggés egyébként nagy távlatban.

Az embernek nem kell beszélnie arról, hogy tömve van olyan sémákkal, amiket még gyerekkorában szedett össze. Ezek generációkon átívelve mennek tovább, persze nem úgy, hogy a szülőben ott van egy érzelmi gátolság séma, amit mondjuk kompenzál, és akkor a fia is garantáltan olyan lesz. Ez sima pszichológia egyébként, semmi köze az ezotériához.

10

Az ilyen áltudományos maszlagot ne terjeszd, semmi értelme fiam. szart se tudsz

2021. jún. 3. 02:46
 30/43 anonim ***** válasza:
74%

Dehogy hiszek ilyesmiben! Tudom, tapasztalom, hogy létezik.

Megjegyzem a transzgenerációs mintaátadás több szakkönyvben is modellélva és ábrázolva van (Angster M., Orvos-Tóth N., Helliger, Buda B. stb) tehát nem érdemes az ún. hit síkjára terelni e valójában szakmai beszélgetést. Nem érdemes továbbá az alultájékozottakkal vitába bocsátkozni sem.

2021. jún. 3. 08:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!