Hisztek a transzgenerációs hatásokban?
Hogy hatással lehetnek ránk olyan dolgok, amiket mi nem, de az őseink át/megéltek, és akár sosem meséltek róla, mégis bennetek élnek bizonyos emlékek,(meg)érzések.
Ha igen, akkor van saját személyes példa?
"Ha betegségek tudnak öröklődni"
De nem tudnak.
A hajlam öröklődhet, ami genetikai.
A transzgenerációs hatás 2 féle lehet:
- az első az, ami belemegy az IVARI génekbe. Tehát az kevés, ha a testi sejtek genetikája változik meg, abból max. rák lesz!
- a második lehetőség az, ami az IVARI sejtekbe megy bele, de nem a génekbe. Ilyenről egyelőre nem tudunk.
- ezen kívül például planáriáknál létezik olyan módszer, hogy ha az egyiknek megtanítasz valamit, aztán őt megeteted a másikkal, akkor az is megtanulhatja.
Embernél ilyen kísérletet nem végeztek.
– Mester, mi lehet a boldogság titka?
– Ne vitatkozz idiótákkal.
– Én nem hiszem, hogy ez lenne a titok.
– Igazad van – mondta a mester…
Köszönöm mindenkinek a választ.
Igazából nem tudom egyesek miért mondják ki ilyen vehemenciával, hogy végre oda került, ahová való. Eredetileg sem a pszichólógia, hanem a családi kapcsolatok kérdéskörhöz tettem ki, hogy ne legyen ebből vita.
Igazából akik ennyire nem hisznek benne, azok miért nem?
Nyilván, akik megválaszolták normálisan, azoknak köszönöm :) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!