Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Teljesen felháborító a "A...

Teljesen felháborító a "A legnagyobb Titok" című könyv?

Figyelt kérdés

Ezt egyszerűen muszáj kiírnom magamból. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy megvettem, és elolvastam... Az egész arról szól, hogy az, hogy te "Te" vagy, csak az elméd kitalációja. Helyette te valami hatalmas egységnek a része vagy, mindenkivel egyenlő és nincsenek érzéseid, nem szereted a családod, az anyád a gyerekedet, mert te azt csak kitalálod. :D

És igaz, nem halsz meg, de egy nagy rakás semmi leszel, csak egy tudat,minden nélkül. És még örülj is neki. :D

Egy ilyen, lelombozó... Elszomorító könyvet, ekkora hülyeséget életemben nem olvastam...

Valaki olvasta rajtam kívül?

Valamelyik tudat testvérem? :D

#könyv #titok #tudat #Rhonda Bryen #Legnagyobb titok
2021. máj. 2. 15:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
86%
Nem zárom ki hogy a "vonal végén" valóban egy egységet alkotunk és az "én" valóban egy illuzió, de nem ott vagyunk hanem itt a Földön ahol különálló egyénként látjuk egymást ezért, nincs jelentősége mi van "ott".
2021. máj. 2. 16:26
 12/17 D-Mano ***** válasza:
87%

Amiket az általad leírtak alapján feltételezem, hogy állít az a könyv, az bizony a valóságon alapul. DE: az ezoterikus könyvek zöme teli van tévedéssel vagy félrevezető "tanításokkal". Az, hogy a világ meg az ego valójában illúzió, az a létezés bizonyos aspektusaiból nézve nagyjából(!) igaz. Más aspektusból nézve viszont a valóság, amelyet érzékelsz és az egód is meg te magad is nagyon is valóságosak. A különbség, hogy mit hogyan tekint valaki valóságosnak az egyrészt attól függ, hogy milyen aspektusból tekint rá, másrészt, hogy milyen tudatossági szinten vagy milyen tudatállapotban tekint rá.

Spirituális szinttől és a tudatosság mértékétől függ, hogy ki milyen újabb tudásra van felkészülve. A spirituális fejlődés fokozatos. Az idő előtt kapott tudás egyrészt összezavarja az embert. Másrészt, ahogy már írtam, sokszor az ilyen ezo-spirituális könyvek teli vannak félreértésekkel, nemtiszta tanításokkal (és szándékos félrevezetésekkel- sicc!).

Azt javaslom, ne vedd túl komolyan ezt a könyvet. Ennek ellenére tök érdekes utána járni (a spirituális fejlődés bizonyos szintjein még csak elméleti szinten), hogy milyen dimenziói vannak a valóságnak, milyen létállapotok léteznek stb.

Ha annak a valóságérzékelési és ön/ego-érzékelési módnak nem lenne létjogosultsága, amivel mi, átlagemberek rendelkezünk, akkor a Jóisten nem így teremtette volna meg a világot.

A Vonzás-törvénye könyvek is, úgy mint ennek a szerzőnek a Titok c. műve, teli vannak Bullsh. tekkel.

Ha érdekel a spiritualitás, akkor tök jó technikák vannak: meditáció, álomjóga, chi kung, jóga, stb. ezekkel a saját ütemedben tudsz fejlődni, nem kell egyből a semmivé válásban gondolkodni, ami így önmagában egyébként is hülyeség.

2021. máj. 2. 16:35
 13/17 A kérdező kommentje:

Utolsó, teljesen igazad van. :)

Azt el ismerem, hogy az egón és fizikai valóságon túl van valami más is, csak tényleg nem ebben a formában mint amit a könyvben leír.

2021. máj. 2. 16:45
 14/17 anonim válasza:
Már az első könyv is egy baromság volt.
2021. máj. 2. 22:30
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, mi a "valódi" valóság (már, ha nem ez, amiben élünk, nem a valódi), ha az, amit érzékelsz, teljesen és totálisan annak tűnik?

Nem kell túlagyalni. Ha valakit érdekelnek az ilyen témák, merengjen rajta, de akit zavar, meg nyugtalanná tesz, az ne.

Akinek sok a fantáziája, felépíthet egy teljesen logikus alternatív valóságot is, de attól még nem lesz valódi az sem.

Ha pedig van halálon túli élet, akkor, ha az ebben a világban elfogadott helyes értékrend szerinti éltet éltél, nem hiszem, hogy nagyon aggódnod kellene, ott mi lesz.

2021. máj. 4. 14:12
 16/17 anonim válasza:

Én David Icke új könyvéből olvastam ilyenekről, meg már sok helyen is hallottam. Bevallom nekem is szuicid gondolataim támadtak amikor ezen gondolkodtam. - Ha ez az egész illuzió akkor minek itt maradni? Stb.

Gyermekkoromtól kezdve mindig más akartam lenni, mindig mást néztem, próbáltam utánozni, egyben ezért nagyon meg is hatott ez a gondolat. Elkezdtem tudatosabban gondolkodni, figyeltem rájuk, megkérdőjeleztem minden gondolatot a fejemben hogy kitől, mitől származik. Nem olyan rég óta űzöm ezt nem is folyamatosan, de észrevettem hogy sokkal illékonyabb lett a tudatállapotom. Jobb lett az intuicióm, könnyebben tudom a személyiségemet befolyásolni, másik tudatállapotot elérni. Szerény véleményem szerint az emberiség akkor fog már csak gyarapodni ha ezt a dolgot felfogja és nem mereng többet gyerekes mesékbe bárkákról, meg szakállas istenekről. Tudom hogy ezeknek a vallásoknak van igazságtartalma, viszont pl a bibliában leírt igazságokat a papok nagyon könnyen hazugságokba, félreértelmezésekbe forgatják ki. A spiritualizmus lényege az lenne hogy mindenki magától jöjjön rá az igazságra, ebben segíthetnek ilyenek mint például a Biblia vagy az ilyen könyvek, a valódi igazságot azonban nem lehet leírni, hanem át kell hogy éld azt. Arra kell vigyázni csak hogy közben a lábad a földön maradjon. A valós életben is tevékenyked kell, új dolgokat kell hogy kipróbálj és néha ki kell az elmédet üríteni azzal hogy csak a légzésedre figyelsz vagy arra amit éppen művelsz, másképp tényleg megōrülsz. A való élet dolgaiban is meg lehet találni istent (szerelem, művészet, szépség, maradandó dolgok) ezért nem kell megölnöd magad.

2021. jún. 6. 06:22
 17/17 Nikolett6 válasza:

Még jó, hogy fél áron, másod kézből vettem, de még ennyit sem ér..

A külcsín miatt max a könyves polcon jól mutat, de ekkora zagyvaságot, össze visszaságot még életemben nem olvastam. Sokszor érthetetlen, ellentmondásos, ismétlődő, összeszedetlen, unalmas. Az előző részek lekötöttek, de ezt már a második fejezetnél abba akartam hagyni…

2023. nov. 2. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!