Melyik Osho könyvet érdemes először elolvasni?
Akkor talán dobj el linket hozzá!
https://www.youtube.com/watch?v=KmuCMD0uEfY&list=TLPQMDQwNTI..
ezt a videót próbáltam linkelni korábban, most megtaláltam egy reuploadot ami működik. majd 40 perces, de megéri megnézni
Beszédeiből érthetően kiderül, hogy miért támadták vehemensen mind politikai, illetve egyházi részről. AZ USA-ban csak a bevándorlási törvények megsértésével vádolták, és ún. Alford plea-val távozott, ez egy vádalkú, amelyben az alperes elismeri, hogy ha megvádolnák, az megállná a helyét a bíróságon, gyakorlatilag arra volt jó, hogy mindkét fél kihátráljon az ügyből.
Érdekes, hogy előtte 8 évig mégis ott élhetett, tévéműsorokban is szerepelt, magánrepülőjével jött-ment az USA és külföld között, közben irányítása alatt felépült egy olyan 7000 lakosú kisváros nagyságú kommuna, ahol saját városháza, tűzoltóság, rendőrség, kórház, éttermek, üzletek és repülőtér is volt.
A Rolls-Roys-okat gazdag tanítványaitól kapta ajándékba, az kommuna vagyoni alapjába tartoztak, amikor visszatértek Indiába, az összest elárverezték, áron alul. Valószínűleg ebből is kezdték el építeni az új ashramot Poona-ban, ami ma a világhírű Osho Meditációs Resort.
Nem hírdette az aszketizmust, az ilyen indiai fakírokat egoistának és képmutatónak tartotta. És nem vetette meg a gazdagságot sem, azt mondta, ahhoz, hogy felsőbb dolgokkal tudjon valaki foglalkozni, előbb el kell érnie egy olyan anyagi szintet, ahol nem az a napi gondja, hogy mit egyen ("mert akkor ha behúnyja a szemét a meditációhoz, csak lebegő csapátikat fog maga körül látni, valamint egy napi gondokkal küzdő embert nem Beethoven zenéje fogja érdekelni").
Én a magyar könyvek közzül az "Az én utam a bárányfelhők útja", illetve az "Az élet misztériumait" ajánlanám kezdésnek, de a "Gyere kövess hozzád" vagy a "A Mustármag" Jézusról szóló könyvek is érdekesek lehetnek később.
Az angolog között (pdf-ben letölthetők) nekem pl. nagyon tetszett a "When the Shoe Fits" (Amikor a cipő passzol) című is.
#13:
Nekem valahogy az jött át Osho-tól, hogy ezeknek a problémáknak közös gyökere van.
#17:
"Szerintem nagy valószínűséggel OSHO abban a tekintetben szélhámos, hogy nem volt megvilágosodott."
Ezt honnan lehet tudni róla?
"a többi előadás jegyzet színvonalnak megfelelően rizsázás."
Ezt hogy kell érteni?
"A könyvek nem foglalkoznak részletesen a hogyanokka és a miértekkel"
Akkor mivel foglalkozik az a kb. 200 könyvterjedelmű iromány?
Bizonyítékok nélkül ilyet én is feltudok dobni a youtube-ra
Mint írtam, szerintem... ennyi
"Ezt hogy kell érteni?"
Ha elolvasol egy átlag OSHO könyvet és neked ez nem visít róla... nos szubjektív. De hasonlíts össze egy átlag könyvet a Tao az aranykapuval. Ha nem visít a különbség akkor nincs több mondanivalóm.
"Akkor mivel foglalkozik az a kb. 200 könyvterjedelmű iromány?"
Írj egy olyan könyvet ami a hogyanokkal foglalkozik. Azaz terápiás módszerekkel foglalkozik részletesen. Szívesen elolvasom!
nem forrásokra vagyok kíváncsi hanem bizonyítékokra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!