Hogy lehet az egotol megszabadulni vagy általakitani vagy valami mást?
"a masik hogy olyan emberrel szexelnék akivel lehtetlen pl Justin Bieberrel, nem vagyok szerelmes belé, de évek ota eleg eros szexualis fantaziam van vele es ezek a kielégületlen, beteljesuletlen vágyak nem hagynak hogy elorebb jussak az életben"
Szóval ha jól értem többek között nem tudsz előrébb jutni az életben, mert megakarod magad dugatni Justin Bieberrel és nem sikerül?
😀 Elég vicces vágyak.
Én ezt a könyvet ajánlanám neked: Eckhart Tolle: A most hatalma.
Ő pont erről beszél.
Meditációt kell rendszeresen gyakorolni, és mellette figyelni.
Bármi amit meg tudsz figyelni az nem lehetsz.
Ha eljutsz a figyelő helyzetébe, a jelen-létbe akkor jöhet az egó is ha akar. Vagy bármilyen gondolat. Hiszen a felhők is csak jönnek-mennek az égen, de az ég az végig ott marad :)
a filozófia és a bölcselők azt mondják ,hogy az egót azt le kell igázni, pontosan ezzel a kifejezéssel,azaz nagyon keményen kell bánni vele.
ez elég nehéz és embert próbáló feladat és általában életcél.
az ego a gáncs, a pesszimizmus, az akadály, a büszkeség, a nagyképűség, a szigor.
a józanság, a kisördög, a szabály, a keretek, az akarom és a „miért nem?”.
Ő maga a mumus.
a bölcs ember az ego felszámolására tesz kísérletet,
az érzelmek a szenvedélyek és az illúziók eltüntetésére.
önmagát fejbe rúgva, alázatot keres, nyugalmat és toleranciát és egyszerűen szabadulást az egotól.
az ego leigázása harmóniához és boldogsághoz vezet.
keress, kutass, és találsz. a google a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!