Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nagyon érdekel a Loch Ness-i...

Nagyon érdekel a Loch Ness-i szörny. Valóban létezhetett? És még ma is létezhet hasonló lény, például az óceánokban. Mert tudjuk ugye,hogy az óceánok 10%-át fedezték fel.

Figyelt kérdés
2021. márc. 25. 13:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Én nem hiszem, hogy létezik, maximum csak szeretném, hogy létezzen.

A teknősökön, kígyókon és leguánokon kívül ma nem igazán él tudomásunk szerint tengeri hüllő. És tekintve, hogy ma már ezek is veszélyeztetett fajok, nem kecsegtet semmi jóval.

A legjobb ellenérv a loch nessi és hasonló állatok ellen szerintem a fosszíliák hiánya. Ugye azt gondolják, hogy a lény valamilyen plesiosaurus, csakhogy az elmúlt 65 millió évből nem találtak ilyen maradványokat. Illetve ha másfajta lény, akkor szintén nem találtak ehhez hasonló állatot az elmúlt millió évekből.

Nem kizárt, hogy léteznek állatok vagy növények, amikre nincs korábbról fosszilis bizonyíték vagy nagyobb kihagyással csak, azt hiszem a biológiában ezt "ghost lineage-nek" nevezik és ilyen ghost lineage-je van a bojtosúszós halnak is.

Nagy előrelépés lenne, ha találnának olyan plesiosaurus maradványt, ami fiatalabb, mint 65 millió év. Akkor a loch nessi szörny létezésének esélyei valamennyivel nőnének, anélkül, hogy látnánk magát az állatot.

2021. márc. 25. 16:20
 12/15 Mr.Q77 ***** válasza:
21%

Loch Ness: nem létezik és valószínűleg nem is létezett legalább is pleisaurus variáció. Egyrészt kizárt dolog hogy egy populáció fent maradjon ilyen kis helyen sok millió éven keresztül. Elsősorban Szaporodás (a faj fenntartáshoz elég nagy egyedszám szükséges) /+ élelem ez egy nagy méretű tengeri csúcsragadozó volt még az éhenhaláshoz is kevés lett volna a Loch Ness ben található vegetáció. Tudósok ezért se foglalkoztak vele mert mert laikusként is belátható hogy lehetetlenség. Csak gondolj bele ha még élt volna hüllő (akár csak egy kis elkorcsosult változat) az utóbbi ~100 évben annak is elég sokszor a felszínen kellett volna jönnie legalább levegővételhez + nem hiszem hogy 100% ban csak a vízbe tartózkodtak, szóval kizárt hogy ne lett volna közvetlen (napi) vizuális kontaktus ha léteztek volna.

úgy szintén hasonló a probléma az óceánnal:

Bár ott jóval nagyobb az esélye hogy számos még ismeretlen nagyobb élőlény előkerülhet de azok 100% hogy valamilyen hal/puhatestű vagy egyéb(nem gerinces) élőlény. Mivel az óceánok felszínének kb ~300 méteres -pár %os- (napfényes) felszíni rétegét ismerjük leginkább a sötét mélység még rejthet titkot, persze nem giga szörnyekre kell gondolni.

2021. márc. 26. 10:19
 13/15 anonim válasza:
44%
Engem is érdekel a Loch Ness-i szörny. Olvastam sokat róla. Szerintem létezhetett és létezhet most is. A tó kimerítő átvizsgálása szerintem érdemes lenne.
2021. júl. 23. 16:43
 14/15 anonim ***** válasza:
13 nyilván a 2021-es évekbeli Amerikának nincsenek olyan eszközei, hogy keresztbe kétszer átnézzék a tavat.
2021. júl. 23. 21:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Átvizsgálták már a tavat nem is egyszer és nem találtak semmi arra utaló jelet, hogy létezne Nessi. A hal állománya pedig olyan csekély, hogy egy ekkora élőlény nem élné túl évszázadokon keresztül.
2021. júl. 27. 05:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!