Vannak-e veszélyei annak, amikor valaki egyedül és mindenféle tapasztalat nélkül próbál meg meditálni?
"Gondolok például arra az egyszerű alap technikára amikor az ember egy csendes, nyugodt helyet keres, megpróbálja elcsendesíteni az elméjét, és nem gondol semmire..."
Ebből a megfogalmazás
ból én azt értem, hogy alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, és nem egyszerűen "mindenféle tapasztalat nélkül" csinálnád.
Így vannak veszélyei.
Általában ha az ember újonnan kezd valamibe azt tapasztalat nélkül teszi. (ugye attól kezdés)
A meditáció viszont a hétköznapi létállapotainktól nagyon eltérő valami. A tudattal kapcsolatos "gyakorlat", amibe nem jó mindenféle testi, érzelmi, szellemi előkészítés, előképzettség nélkül belekezdeni.
Ha ezeket jó ideje gyakorlod (rendszeresen mondjuk egy év) akkor érdemes meditációval próbálkozni.
Olyan ez mintha valamely irodakukac egyik napról a másikra nekivágna megmászni az Everest-et. Vagy általános iskola után bevállalni valamely multicég irányítását.
Laikusnak tűnhet úgy, hogy menni fog.....
14-es Kérdező!
Én nem ilyen vészélyekre gondolok. "Egyszerű" idegrendszeri zavarok, orvostudomány által is ismert pszichiátriai borulás.
A tudat transzcendens dolog, de a testünkhöz szorosan kapcsolódik. Tehát a tudati folyamatok tükrözódnek a testi állapotokban, folyamatokban. Az idegrendszerünk az anyagi valóságban működik. Ennek fiziológiai folyamatia sérülhetnek válhatnak rendellenessé.
Aki leszavazta 13-ast, az tud valami értelmes érvet is mondani?
Hát, kérdező... Sajnos saját tapasztalat alapján írok... Nekem nagyon bebaott, hogy nem tanultam, csak olvastam könyveket.
Én is jártam AK-ra, erre, arra, de az más.
Ha teheted, tényleg menj el inkább megtanulni.
És ha valaki még olvassa ezt a kérdést, illetve a hozzászólásokat, neki is ezt üzenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!