Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha nagyon fiatalon meghalna a...

Ha nagyon fiatalon meghalna a férjed a gyerekeid apja és kettő perce van a temető, milyen sürün mennèl ki a temetőbe?

Figyelt kérdés
2021. febr. 24. 18:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

5ös vagyok.

Hát ezért írtad ki? Nem számít ilyen szempontból, más mit csinál. Ha te ettől érzed jobban magad, akkor semmiképp se hallgass a barátnődre. Mind máshogy éljük meg ezeket a dolgokat és máshogy dolgozzuk fel a helyzetet. Én attól, hogy nem járkálok temetőbe, teljesen megértem, hogy valaki ebben talál megnyugvást. Mondd meg a barátnőnek, hogy neked erre van szükséged. Ha szeret, nem fog piszkálni miatta.

2021. febr. 24. 20:00
 12/21 A kérdező kommentje:
Temetés ota csak 3 hét telt el....
2021. febr. 24. 20:00
 13/21 A kérdező kommentje:
Én ott érzek megnyugvást...
2021. febr. 24. 20:01
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

Ha ott érzel megnyugvást, és jót tesz a lelkednek, csináld, ne foglalkozz mások véleményével.

Könnyű úgy beszélni, hogy nem tapasztalják meg...

Menj, neked most ez kell.

2021. febr. 24. 20:07
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek nem egyformán dolgozzák fel a gyászt és nem egyformán állnak hozzá a temetőbe járáshoz sem. Ettől még egyik sem lesz rosszabb. Itt a legjobb amit tenni lehet, hogy elfogadjuk, hogy nem vagyunk egyformák és nem kritizáljuk a másikat, csak mert nem értünk egyet.

Én nem járnék ki gyakran, mert nekem ez nem jelentene túl sokat, hiszen az csak a teste. Ennél még otthon is jobban érezném a jelenlétét, hiszen oda kötődnek a közös emlékeink, ő is ott élt. Szóval az, hogy nem járnék ki gyakran, nem azt jelenti, hogy nekem ő nem is volt fontos vagy ne gondolnék rá onnantól, csak nekem ez nem a temetőhöz kötődik. Ettől függetlenül megértem és elfogadom, hogy másnak meg jól esik ha rendszeresen megy. 3 hét után főleg. Nem is értem miért szól bele a barátnőd.

2021. febr. 24. 20:08
 16/21 anonim ***** válasza:
72%
A temetésnél mindenki lezár egy történetet és igyekszik lelkileg elengedni a hozzátartozóját. Ezért, nem jár az emberek többsége sűrűn. Mert ez akadályozza a lezárást. Egyébként, általában fél év kell mire az ember feldolgozza a történteket.
2021. febr. 24. 20:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt tedd ami neked jó.
2021. febr. 24. 20:15
 18/21 Grimfox ***** válasza:
25%
Ez nem hülyeség, nem azért jársz ki a temetőbe, mert ostoba vagy, hanem mert nem tudod elengedni a gyász érzését. Ez sajnos csak arra elegendő, hogy magadat kínozd, és próbáld a lelkiismeretedet korbácsolni. Félsz, hogy ha elengeded a gyászod, akkor elfelejted a szeretetet, amit iránta éreztél, félsz a bűntudattól, amit akkor éreznél, ha visszatérnél a rendes hétköznapjaidba. Ez azonban tévedés. Attól, hogy elengeded a gyászod, és attól, hogy nem jársz ki gyakran a temetőbe, még nem fogod kevésbé érezni a párod hiányát. Csak a gyászod alakul át bánattá, és szép emlékké. A bánat, és emlékezés nem teszi tönkre a tested, és a lelked. A gyász igen. Mindamellett, hogy megmérgezi az emlékezetedet is. Ha nagyon kapaszkodsz a gyászodba, eltorzultan fogod látni a múltat, és nem fogod látni sem a saját, sem a gyerekeid jövőjét. Emlékezni ugyanakkor szép dolog, még akkor is, ha bánattal tölt el. Ha a gyászba merülsz, csak azt tudod majd elmondani a gyerekeidnek ha felnőnek, mennyire fájdalmas volt elveszíteni az apjukat. Ha felhagysz a gyásszal, akkor egészséges emlékeket oszthatsz meg velük a jövőben.
2021. febr. 24. 21:05
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, 3 hét telt el a temetés óta. 3 hét!!! Az nagyon kevés, ennyi idő alatt meg ne várd már tőle, hogy lezárja...
2021. febr. 24. 23:04
 20/21 Grimfox ***** válasza:
100%
Csak a kérdést olvastam, meg a kérdező első oldalon lévő válaszait. Amúgy meg nem várok el tőle semmit. Javasoltam valamit, ami a javát szolgálja(természetesen csak a véleményem szerint).
2021. febr. 24. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!