Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hamvasztást vagy temetést...

Hamvasztást vagy temetést választanád? (Miért)

Figyelt kérdés

Én személy szerint hamvasztást szeretnék, mert nagyon taszít a gondolat, hogy az idők végezetéig egy koporsóban fog feküdni a testem és ha ne adj isten elszúrták a halál beálltát és felébrednék akkor a koporsóban tök sötétben ébrednék és annyi ilyen esetet lehetett hallani a múltból meg manapság is. Persze erre kicsi az esély de ott van akkor is az az 1 % hogy megtörténhet. Hamvasztásnál meg egyszerűen elégetnek és nincs arra esély hogy úgy felébredjek véletlen meg legalább a hamvaim elszóródnak valahova és nem a föld alatt lennék sötétben. Persze ha nem is történne semmi ilyen akkor is a hamvasztást preferálom, családban más is ezt szeretné.

Amúgy mi van ha hirtelen hal meg valaki akár fiatalon és ő hamvasztást akart volna de erre nem került sor megbeszélésre és emiatt eltemetik.

Ilyenkor célszerű valami papíron megfogalmazni, hogy már pedig akkor is hamvasztás legyen bármennyire akarja a család a temetést? (persze reménykedjünk, hogy ilyen nem fordul elő senkivel).

Ti melyiket választanátok ha eljönne az idő?

Indoklással légyszi.

2021. febr. 18. 17:30
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
10.azok szerintem nem is igaziak csak utánzatok talán.
2021. febr. 18. 18:44
 12/23 anonim ***** válasza:
54%
Én is a temetést választanám. Belegondolni abba, hogy épphogy meghalok azonnal elégetnek nekem nagyon szörnyű. Azért más mikor már a föld alatt vagy és a természet végzi a dolgát.
2021. febr. 18. 18:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hamvasztást, mert olcsóbb. Nem akarom a hozzátartozóimat nagy költséggel terhelni.
2021. febr. 18. 19:22
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Hamvasztás és semmilyen ceremónia. A közvetlen családtagjaim szétszórják a természetben a port aztán ennyi a történet. Nem a költségek miatt hanem mert számomra az egész felhajtás teljesen értelmetlen. Porból lettünk-porrá leszünk.
2021. febr. 18. 22:05
 15/23 anonim ***** válasza:
83%
Nekem a havasztás minden szempontból nagyon borzalmasnak tűnik. És olyan szomorú belegondolni is. Hogy nem elég, hogy meghalt, még el is égetik. Végezze inkább a természet a dolgát. Ma már nem hinném, hogy előfordul véletlen élve temetés. A legtöbb holtat általában nem azonnal temetik, egy-két hét esetleg több időt is tölthet úgy, hogy testét hűtik. Mire a temetésre sor kerülne, biztosan kiderülne ha csak tetszhalott. Legjobb valamilyen kriptás temetkezés lenne, ahol nincs égetve vagy koporsoba zárva a test, de nem rongálhatná semmi, mondjuk átlátszó fedél (pl üveg) takarhatná. Így teljesen humánus lene és elkerülhető az esetleges baki.
2021. febr. 19. 09:05
 16/23 anonim ***** válasza:
68%
15. Az nem szomorú ha férgek szép lassan megeszik a testet? Vagy a gondozatlan sírhelyek. Nincs is értelme erről beszélgetni. Ha valaki meghal, az végérvényes, és teljesen lényegtelen mi következik utána. Ha létezik reinkarnáció, az meg egy új fejezet aminek semmi köze az előző testhez.
2021. febr. 19. 09:21
 17/23 anonim ***** válasza:
72%
#11. A body kiállításon azok bizony igaziak. Azok élő emberek voltak hajdanán. Nem pedig gyártott utánzatok a kiállított darabok.
2021. febr. 19. 10:03
 18/23 anonim ***** válasza:
A halál beálltának megállapítását nem lehet elrontani. Ha valaki meghal, a halál megállapításától kezdve ott marad két óráig, ahol találták. Fizikális vizsgálatokkal megtapintják a pulzust, meghallgatják a szivet, EKG-t húznak. Ezt követően, ha nem tudják valakinek, hogy miért halt meg, kórboncolást kell végrehajtani. Tehát kizárt, hogy valakit "élve" temetnek el.
2021. febr. 19. 11:13
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Csak dobjanak ki valahova illegálisan.

Mert ez a legolcsóbb.

2021. febr. 19. 13:33
 20/23 anonim ***** válasza:
Hamvasztást választanám, nem a lassú elrohadást. De urnakoporsós temetéssel és földben való elhelyezéssel, nem "falon" és végképp nem szóróparcellában.
2021. febr. 21. 13:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!