Hamvasztást vagy temetést választanád? (Miért)
Én személy szerint hamvasztást szeretnék, mert nagyon taszít a gondolat, hogy az idők végezetéig egy koporsóban fog feküdni a testem és ha ne adj isten elszúrták a halál beálltát és felébrednék akkor a koporsóban tök sötétben ébrednék és annyi ilyen esetet lehetett hallani a múltból meg manapság is. Persze erre kicsi az esély de ott van akkor is az az 1 % hogy megtörténhet. Hamvasztásnál meg egyszerűen elégetnek és nincs arra esély hogy úgy felébredjek véletlen meg legalább a hamvaim elszóródnak valahova és nem a föld alatt lennék sötétben. Persze ha nem is történne semmi ilyen akkor is a hamvasztást preferálom, családban más is ezt szeretné.
Amúgy mi van ha hirtelen hal meg valaki akár fiatalon és ő hamvasztást akart volna de erre nem került sor megbeszélésre és emiatt eltemetik.
Ilyenkor célszerű valami papíron megfogalmazni, hogy már pedig akkor is hamvasztás legyen bármennyire akarja a család a temetést? (persze reménykedjünk, hogy ilyen nem fordul elő senkivel).
Ti melyiket választanátok ha eljönne az idő?
Indoklással légyszi.
Nagyon sokan vagyunk a Földön.
Legalább a holtak nem foglalnák a helyet, a legkisebb faluban is van temető.
Nekem a temetés mindig borzasztó, akkor is, ha nem vagyok közelről érintett. Ahogy a hantdarabok koppannak a koporsón....
Mindenképpen hamvasztás és szórás!
7.indoklással direkt írtam.:)
8.persze mindenkinek szíve joga eldönteni.
de nekem meg a sima temetésről nem akarok hallani.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!