Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tiszába vannak azzal azok a...

Tiszába vannak azzal azok a vallásos istenhívő emberek hogy a jóslás, mágia, asztrológia, horoszkóp stb Isten ellenes dolog?

Figyelt kérdés

Már mit aki istenhívő és hisz az ilyen jóslás,mágia,stb dolgokba!

Meg hogy szellemet láttam!A kereszténység ezt se nagyon hiszi vagy nem nézi jó szemmel!(nem hiszi el)

2010. aug. 16. 12:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Többen is leírták, kicsit más szempontból leírom ugyanazt: a bolygók, csillagok, satöbbik (pl. a szellemek is, ha vannak) teremtmények. Tehát nem állnak felettünk, főleg nem szentek, vagy istenek. Azt szabad kutatni, hogy az egyes bolygók állásai és egyes emberek jellemei hogyan függenek össze (és a komoly asztrológia ezt is csinálja, a bulvárlapok rovataiban lévő "asztrológiai" jóslatokon meg legfeljebb mosolyog az ember), de nem szabad elfelejteni, hogy a jövő alapvetően és elvi síkon is kifürkészhetetlen. Ha nem így lenne, Isten egyik legszebb ajándéka, a szabad akaratunk nem létezne.

Az ember véleményem szerint játszhat sokmindennel, csak ne jusson oda, hogy a transzcendens valamiket maga fölé helyezi, és azok átveszik felette az irányítást.

2010. aug. 16. 14:11
 12/22 anonim válasza:
Nem, nincsenek a Tiszába'. Inkább a Dunába'.
2010. aug. 16. 14:15
 13/22 anonim ***** válasza:

szellemek, angyalok,hogy elfogadja, de alapigazságnak tartja. démonok létezését nemcsak hogy elfogadja, de alapigazságnak tartja.

viszont, Dante pokolleírásával összhangban a csalókat a pokol nyolcadik bugyrában helyezi el ( ez tv-s emberkék pl), a varázslókat pedig a a nyolcadik bugyor harmadik körébe, tehát igenis elhiszik, sőt kimondják hogy vannak varázslók, viszont csodát tenni büntetés nélkül ( pokol) csupán Istennek és szentjeinek, angyalainak van joga.

2010. aug. 16. 14:20
 14/22 A kérdező kommentje:

14:20

démonok létezését alapigazságnak tartja de nem úgy hogy az emberek testébe szál meg ilyenek!

2010. aug. 16. 15:38
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
ehh..akkor Jézus istenellenes volt, v mi? o.o
2010. aug. 16. 16:52
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Istenhívő vagyok, de nem keresztény és érdekel az okkultizmus, ám nem vagyok amolyan bolond, magát kiválasztottnak érző személy, aki Harry Potternek érzi magát.

Ám ami igaz, az igaz, erre szokták mondani, hogy csak az nem hisz benne, aki még nem ismeri - mert mit tudsz te például az asztrológiáról?

Nem kell hinni a napilapok gagyi horoszkópjainak, de a születés fátuma valóban meghatározza a személyiséget. anno olyat játszottunk a suliban egyik barátnőmmel, hogy viselkedésjegyek alapján találgattuk az emberek csillagjegyét - körülbelül 80%-ban bejött a dolog.

Szóval, nem kell vakon hinni minden butaságban, te tudás és tapasztalat nélkül ne ítélj el semmit.

Mellesleg óvatosan a kifejezésekkel, mert az istenhívő nem csak a keresztényeket jelöli, hanem mindenkit, aki bármely vallásban hisz.

2010. aug. 16. 17:10
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

én voltam a "megint egy kiragadott rész a Bibliából" üzenet szerzője:) Én csak azért másoltam be, mert ez az rész kapcsolódik a kérdéshez.

De ha a véleményemre vagy kíváncsi, vegyük sorra. Ott van elsőként a jóslás: nem találkoztam még olyannal, mint mondjuk a Twilightból Alice - csak egy példa:D -, tehát olyannal, akinek ilyen adottsága van. Olyannal találkoztam, aki tenyérből, kártyából stb. jósolt. Ez pedig engem körülbelül annyira érdekel, mint az, hogy van-e élet a Marson: semennyire.

Asztrológia&horoszkóp: ez meg aztán végképp nem érdekel. Én a csillagokat csak fotózni szeretem, nem jósolni belőle. A horoszkópról meg annyit, hogy barátnőm anyja tanál, és egyszer hosszabb ideig nem tudott a szakmájában dolgozni, így mellékmunkákat vállalt, többek között egy újságnak ő állította össze a horoszkóp rovtát. Gondolhatjátok, mennyi volt a valóságtartalma...

Szellemek: azok biztos vannak. Bár az ilyeneket, mint szellemidézés stb. hülységnek találom, de volt egy olyan ismerősöm, aki kipróbálta, és működött nála(tudjátok, az a táblás baromság). Be is volt tojva rendesen. Egyébiránt pedig nekem is voltak érdekes észleléseim - például egyszer magától kinyílt a reluxa, máskor pedig magától megmozdult a tányérom az asztalon(nem, nem voltam belőve:) De nem is érdekel különösebben. Azt tudom, hogy én biztos nem kísérletezgetnék ilyen hülyeségekkel.

Hogy ezek a dolgok Isten ellenesek-e... Ha azok, akkor szerintem csak a mi érdekünk. Mert ha valaki elkezd ezekkel a dolgokkal komolyabban foglalkozni - szellemek, jövőbe látás stb. - az előbb utóbb elveszti a józan eszét.

Szerintem a jelennel kell törődni, azzal, mi folyik körülötted, nem azzal, hogy mi lesz x idő múlva. Ezért van ez a 2012 hisztéria is. Mit kell ilyesmivel törődni? Ha úgy lesz, úgy lesz, ha nem, nem. Szerintem ne ilyenek határozzák meg egy ember döntéseit.

A mágia viszont érdekes. Az ilyen boszorkányos-varázslós-bájitalos baromságok nem érdekelnek, hacsak nem a Harry POtterről van szó. Viszont ha az agykontrollt is ide soroljuk, az már más téma. Szerintem működik és jó dolog és - keresztény állításokkal szemben - nem az "ördög műve". Hiszen abban nincs semmi rossz. Isten teremtett minket, ő teremtette az agyunkat olyanra, amilyen, a szervezetünket, az univerzumot, mindent. Akkor miért lenne bűn, ha én képes vagyok magamat a saját hitemmel meggyógyítani, céljaimat elérni, a kapcsolataimat jobbá tenni? Mert az agykontroll erre való. Hiába állítanak egyesek mást. És ha elolvasol egy agykontrollról szóló ismertetőt, azt is elolvashatod, hogy ezt nem lehet rosszra használni, nem árthatsz vele másoknak, maximum arra használhatod fel, hogy segíts másokon.

2010. aug. 16. 20:42
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
ha nem az embermegszálló démonokról szólnak, akkor mivel magyarázod az országban a napi kettő démonűzést, amit a keresztény egyház végrehajt?
2010. aug. 16. 21:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Bocs az offért: igazából ezzel a t-ny/ty-n dologgal igen sokan foglalkoztak már, valóban így van, hogy általánosságban a protestánsok használják a keresztyén kifejezést, de ettől függetlenül különösebb teológiai háttere nincs ennek a kérdésnek. Én meg már így szoktam meg, és mivel elkötelezett evangélikus vagyok, én így szeretem használni, de ugyanúgy írhattam volna keresztényt is, ezen már ne múljon. :)

GBW: Ezt nagyon jól megfogalmaztad! Nem szabad, hogy ezek a dolgok foglalják el az ember életében az "Istennek járó helyet". Ez a lényeg, köszi! :)

2010. aug. 16. 22:24
 20/22 anonim ***** válasza:

Már éppen akartam írni de úgy látom megelőztek, hogy ha bűn akkor az egyház miért végezheti?

És persze nemcsak démonűzést végeznek. Nem kell messzire menni egy mise gyakorlatilag megfelel egy mágikus szertartásnak.

2010. aug. 17. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!