Teoretikus kérdés! Mi van akkor ha az ego a lélek ellen fordul?
Én úgy hiszem a lélek választ egy testet, személyiséget ami az életfeladatának a teljesítésében segíti.
Mi van akkor ha ez a test/személyiség/ego "túlnő" a lelken, és ellene fordul vagy valahogy károsítja?
Kérem, a másik nézeteinek tiszteletben tartásával válaszoljunk! Köszönöm!
Mert így csak a nagy semmire fogunk jutni. Nagyon körültekintően kell eljárni. Nem szabad követni a vallások mintáit, és csak simán elhinni valamit, hinni valamiben amit nem tudunk egyenlőre biztosan. Ne feledjük hogy tolle mooji és társaik egyértelműen a profithoz igazodnak, és látva hogy a hatalom simán hagyja az ő fajta "felébredésüket", az ember elgondolkodik. Az ego véletlen? A guruk azt tanítják ne gondolkozzunk, jó jó tudom ez egy kicsit kiforgatás, de mindig legyenek kétségeink egy olyan világban, amiben az anyagi érdekek a jellemző.
Szerintem pedig a földön azért van agyunk hogy egosan, bizonyos módszerek betartásával, de tudományosan fejlődjünk. A lélek funkciója lehet hogy a halálunk után lenne aktuális, és nem azért vagyunk a földön hogy azután kutassunk mindenáron, hiszen azt tudjuk egyébként is, ha nem nézzük az átmeneti amnéziát. Könnyen lehet hogy a földön földies szerepeink miatt vagyunk, nem pedig az abból való kitörés miatt.
Az "ilyen mögött" ott van az, amit te nem látsz, mégpedig az, hogy 15 éves koromig folyamatosan jártam katolikus hittanra és misére, 16-17 évesen pedig elkezdtem olvasni mindent, ami magyarul megjelent és kapcsolatban áll a spiritualitással ill. az ezotériával. Szellemek, halál utáni élet, reinkarnáció, ebből a témából nagyon sok könyvet elolvastam. Aztán channelingek, mint Seth, Ábrahám, Tóbiás, Kryon, Zeta Talk, fénymunkások... amikor idehaza elkezdték hypeolni a vonzás törvényét, én és néhányan, akik benne voltunk ebben a dologban csak néztünk, mert a VT egy az egyben egyfajta a Seth-könyvek lightosított változatai voltak, és minő véletlen, Esther Hicks férje betéve tudta az összes Seth könyvet, és miután 1984-ben a Seth könyvek szerzője meghalt, Abraham 1985-ben kezdett beszélni...
Nameg amikor elkezdett népszerű lenni Tolle, akkor már a harmadik könyvet olvastam el Thich Nhat Hanh-tól, és úgy valahogy kisértetiesen hasonlított rá...
Mindegy is, ezzel csak azt akartam mondani, hogy azért utasítok el más nézeteket, mert ismerek jópárat, és amelyiket ismerem, arról tudom, hogy nem sokat ér, legalábbis nekem nem.
A kétkedésed jogos és érthető is, de ha nem mersz belemenni, akkor sosem fogod megtapasztalni, márpedig a saját tapasztalatodnak szabad csak hinni, nem a tanítóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!