Ezoterikus körökben mit jelent az 5 dimenziós világ amit nagyon várnak ennek a hívei és nagyon jó lesz benne?
Mi 4 dimenziós világban élünk. 3 tér és egy idő. Az 5. dimenzió egy újabb kiterjedés. Ha megnézed a szoba sarkát, ott három irányba egymára merőlegesen állnak a falak a plafonnal. Ez a 3 térdimenzió. Minden test mozgása időben leírható, így lesz 4 dimenziós világunk. Az 5. dimenzió mindegyikre merőleges sík.
Elképzelni emberi aggyal nem lehet, viszont létezik. Kvantumfizikai számítások során sikerült 3/2-ed spínt mérni, viszont Euklideszi térben csak 1/2-eset tud egy objektum forogni, tehát a mikrorészecskék már extradimenzióban mozognak
1fizikus
Egy igazi fizikus szerintem falhoz csapkodná magát, ha valaki azzal próbálná traktálni hogy a 4. dimenzió az idő.
De nézzünk egy tök egyszerű példát. Vagy egy körbehatárolt terünk van szélessége, magassága, kiterjedése. Ugye ebbe a 3 dimenzióba tudjuk értelmezni mint mindent a világunkba.
De mit jelent az ha azt mondom hogy ez a tér 1m magas 1 méter széles 1m kiterjedése van és 1 óra.
Az az 1 óra mi a frászkarikát jelent? Mit árul el még is a térről? Teljesen noneszensz.
A három tér dimenzió mellé három idő dimenziót is feltételeznek egyes fizikusok.
Szerintem a fizika mint tudomány messze nincs még "lezárva"...mint pl. az a szükség, ami megszülte a kvantumfizikát, hogy bár (valós anyagi) elemi részecskékkel végeznek kísérleteket, amit tapasztalnak az nem illeszthető bele a "valóságba", teljesen felrúgja a fizika szabályait, ezért egy teljesen új tudományágat kell létrehozni.
Kb 50 éve született meg "kényszerből" az az elméleti feltevés hogy a Világegyetem tömegének csupán 4,6%-át alkotja a megfigyelhető anyag, 23% a sötét anyag aránya, és 72% a sötét energia.(wikipedia)
A neves brit tudós, Shakespeare, több mint száz éve írta egy művében:"Több dolgok vannak földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes."
...és akkor a válasz a kérdésre, amit szerettem volna felvezetni az az, hogy sok ezoterikus azt az elméletet ossza, hogy a teremtés vibrációs szintjei egy oktávot adnak ki, aminek legmagasabb szintje maga a Teremtő.
Ezek jól elkülönült fejlődési szintek, amit a szellemünk, tudatosságunk fejlesztésével lehet elérni.
A fejlődés a legalacsonyabbtól a legmagasabbig tart.
Ezek a szintek a dimenziók, vagy denzitások, nem a tér leírására használt 3 tér koordinátákra vonatkoznak.
A földi emberiség jelenleg a 3D legmagasabb részénél jár , és készül átlépni a 4.-be.
Elmondások szerint (sokan a tudatszintük emelésével meditációban rendszeresen látogatják és aktív résztvevői ennek a dimenziónak) a 4D egy nagyon aktív, és harcos dimenzió, egy rendkívül kaotikus katyvasz.
Sokan, de lényegesen kevesebben képesek elérni meditációban az 5D-t is, ami egy nagyon boldog, békés, szeretetteljes dimenzió, ezért sokan eleve oda akarnak csak eljutni...és van lehetőség egyszerre akár két szintet is haladni, ha valaki el tudja érni azt a vibrációs szintet, akkor mehet oda.
Remélem sikerült megválaszolnom, de azért azt sejtem, nem leszel elégedett a válasszal :)
"Elmondások szerint (sokan a tudatszintük emelésével meditációban rendszeresen látogatják és aktív résztvevői ennek a dimenziónak) a 4D egy nagyon aktív, és harcos dimenzió, egy rendkívül kaotikus katyvasz."
Ez a leírás maga egy kaotikus katyvasz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!