Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ezoterikus körökben mit...

Ezoterikus körökben mit jelent az 5 dimenziós világ amit nagyon várnak ennek a hívei és nagyon jó lesz benne?

Figyelt kérdés
Az általunk ismert 3 dimenzión felül mi a másik kettő definíciója?
2021. jan. 8. 07:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
8%
Nem fogja neked elmondani senki, mert ilyen ezoterikus körökben az okosok hangoztatják, hogy az ott hallott dolgokat soha senkinek nem szabad továbbadni, aki nem közülük való, mert különben jön a büntetés a magasabb erőktől.
2021. jan. 8. 08:17
 2/22 A kérdező kommentje:
Érdekes, én meg pont úgy láttam hogy akik ebben hisznek azok terjeszteni szeretnék az "igét" hogy minél több embert elérjen a "spirituális ébredés" hogy át tudjanak lépni az 5D-s világba, mert az mennyivel sokkal jobb.
2021. jan. 8. 08:20
 3/22 anonim ***** válasza:
91%

Mi 4 dimenziós világban élünk. 3 tér és egy idő. Az 5. dimenzió egy újabb kiterjedés. Ha megnézed a szoba sarkát, ott három irányba egymára merőlegesen állnak a falak a plafonnal. Ez a 3 térdimenzió. Minden test mozgása időben leírható, így lesz 4 dimenziós világunk. Az 5. dimenzió mindegyikre merőleges sík.

Elképzelni emberi aggyal nem lehet, viszont létezik. Kvantumfizikai számítások során sikerült 3/2-ed spínt mérni, viszont Euklideszi térben csak 1/2-eset tud egy objektum forogni, tehát a mikrorészecskék már extradimenzióban mozognak

1fizikus

2021. jan. 8. 08:20
 4/22 A kérdező kommentje:
Aki olyan kijelentést tesz, hogy a 4. dimenzió az az idő, arról valahogy képtelen vagyok elhinni hogy fizikus, vagy hogy fizika tanszék közelébe lett volna valaha.
2021. jan. 8. 08:23
 5/22 A kérdező kommentje:

Egy igazi fizikus szerintem falhoz csapkodná magát, ha valaki azzal próbálná traktálni hogy a 4. dimenzió az idő.

De nézzünk egy tök egyszerű példát. Vagy egy körbehatárolt terünk van szélessége, magassága, kiterjedése. Ugye ebbe a 3 dimenzióba tudjuk értelmezni mint mindent a világunkba.

De mit jelent az ha azt mondom hogy ez a tér 1m magas 1 méter széles 1m kiterjedése van és 1 óra.

Az az 1 óra mi a frászkarikát jelent? Mit árul el még is a térről? Teljesen noneszensz.

2021. jan. 8. 08:29
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ezt tanítjuk egyetemeken. Akármilyen tárgy, pontszerűnek idealizált test sem létezik, ha időben nem rendelsz hozzá mennyiséget. Gondolj el bármit térben. Hogyha egyetlen másodpercre sem létezik, akkor az nincsen, semmi sincsen ha nem létezik időben. Ezért a létezéshez nem csupán a térnek szükséges létezni, hanem időnek is kell lennie
2021. jan. 8. 09:21
 7/22 anonim ***** válasza:
85%

A három tér dimenzió mellé három idő dimenziót is feltételeznek egyes fizikusok.

Szerintem a fizika mint tudomány messze nincs még "lezárva"...mint pl. az a szükség, ami megszülte a kvantumfizikát, hogy bár (valós anyagi) elemi részecskékkel végeznek kísérleteket, amit tapasztalnak az nem illeszthető bele a "valóságba", teljesen felrúgja a fizika szabályait, ezért egy teljesen új tudományágat kell létrehozni.

Kb 50 éve született meg "kényszerből" az az elméleti feltevés hogy a Világegyetem tömegének csupán 4,6%-át alkotja a megfigyelhető anyag, 23% a sötét anyag aránya, és 72% a sötét energia.(wikipedia)

A neves brit tudós, Shakespeare, több mint száz éve írta egy művében:"Több dolgok vannak földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes."

...és akkor a válasz a kérdésre, amit szerettem volna felvezetni az az, hogy sok ezoterikus azt az elméletet ossza, hogy a teremtés vibrációs szintjei egy oktávot adnak ki, aminek legmagasabb szintje maga a Teremtő.

Ezek jól elkülönült fejlődési szintek, amit a szellemünk, tudatosságunk fejlesztésével lehet elérni.

A fejlődés a legalacsonyabbtól a legmagasabbig tart.

Ezek a szintek a dimenziók, vagy denzitások, nem a tér leírására használt 3 tér koordinátákra vonatkoznak.

A földi emberiség jelenleg a 3D legmagasabb részénél jár , és készül átlépni a 4.-be.

Elmondások szerint (sokan a tudatszintük emelésével meditációban rendszeresen látogatják és aktív résztvevői ennek a dimenziónak) a 4D egy nagyon aktív, és harcos dimenzió, egy rendkívül kaotikus katyvasz.

Sokan, de lényegesen kevesebben képesek elérni meditációban az 5D-t is, ami egy nagyon boldog, békés, szeretetteljes dimenzió, ezért sokan eleve oda akarnak csak eljutni...és van lehetőség egyszerre akár két szintet is haladni, ha valaki el tudja érni azt a vibrációs szintet, akkor mehet oda.

Remélem sikerült megválaszolnom, de azért azt sejtem, nem leszel elégedett a válasszal :)

2021. jan. 8. 09:51
 8/22 anonim ***** válasza:
79%
4. dimenzió az az idő, az 5. dimenzió az asztrál sík.
2021. jan. 8. 10:04
 9/22 A kérdező kommentje:

"Elmondások szerint (sokan a tudatszintük emelésével meditációban rendszeresen látogatják és aktív résztvevői ennek a dimenziónak) a 4D egy nagyon aktív, és harcos dimenzió, egy rendkívül kaotikus katyvasz."

Ez a leírás maga egy kaotikus katyvasz...

2021. jan. 8. 10:05
 10/22 A kérdező kommentje:
Én eddig abban "reménykedtem" hogy ez a meditálással 4 meg 5 dimenzióban lépkedős agymenéseket csak olyan szélhámosok terjesztik, akik ezekkel próbálnak pénzt kicsalni hiszékeny emberekből, de megrökönyödve látom, hogy van aki ezeket tényleg komolyan gondolja...
2021. jan. 8. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.