Mindenki viccesre veszi az egészet ,
De legyünk magunkkal öszinték
Igen magunkal!
Soha senki nem látott föld kéreg lemezeket elcsúszni meg soha nem is fog,és ha valóban a földkéreg csuszkálása a földrengés akkor sem látod mi okozza! ,ilyen alapon amít az iskola tanít az egy tudományos elmélet vagy másnéven egy hít.
Az a sok ember aki röhög a másikon,hogy miben hisz milyen alapon hiszi el ő maga azt amiben salyát maga hisz.
Mert én garantálom hogy senkinek nincs saját alapja mindenki csak valaki másnak hisz.
Visszatérve a kérdésre amít a kérdező mondott.
Ha belegondolunk és nem materalizmus szemszögből hanem teremtés szemszögből vizsgálva egy földrengés azzal a tudattal amivel egy vallásos ember gondolkozik nem más mint ,hogy a föld szó szerint ki okádja a lakosaít az erkölcsi lezüllés miatt,ami valljuk be tapasztalható így ok okozati összefüggésben áll a történtekkel.
De hogy ne a levegőbe beszéljek pár referencia az írásból:
Tartsátok meg azért ti az én rendeléseimet és végzéseimet, és ez útálatosságok közül semmit meg ne cselekedjetek, se a benszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény: (Mert mindezeket az útálatosságokat megcselekedték annak a földnek lakosai, a mely előttetek van; és fertelmessé lőn az a föld), Hogy ki ne okádjon titeket az a föld, ha megfertőztetitek azt, a mint kiokádja azt a népet, a mely előttetek van.
3 Mózes 18:26-28 HUNK
A föld széléről énekeket hallánk: dicsőség az igaznak! S én mondék: végem van, végem van, jaj nékem! A hitetlenek hitetlenül cselekesznek és hitetlenséggel a hitetlenek hitetlenséget cselekesznek. Rettegés, verem és tőr vár rád földnek lakója! És lesz, hogy a ki fut a rettegésnek szavától, verembe esik, és a ki kijő a veremből, megfogatik a tőrben, mert az egek csatornái megnyílnak, és megrendülnek a föld oszlopai. Romlással megromol a föld, töréssel összetörik a föld, rengéssel megrendül a föld; Inogva meging a föld, miként a részeg, és meglódul, mint a kaliba, és reá nehezedik bűne és elesik; és nem kél fel többé!
Ésaiás 24:16-20 HUNK
(Zárójelesen hozzáteszem akár a föld oszlopainak megrendüléssel is okozhatja a jelenséget,szerintem így is van mellesleg)
Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.
Máté 24:6-7 HUNK
11-es
A biblia egy vallásfilozófiai írás, nem egy jóskönyv. Nem kell és nem is szabad szó szerint értelmezni. Versek vannak benne, hasonlatok, allegóriák, mítoszok, példabeszedek, filozófiai értekezések az erkölcsről, jóságról és egyéb absztrakt fogalmakról.
Tőlem hihetsz a lapos földben, vagy amiben akarsz, de a bibliát ne keverd bele a “bizonyításodba”. Semmi köze az egyiknek a másikhoz.
Kedves 12 és a biblia sehol nem utal a jelenlegi modellre amibe mindenki belenyugodott,
Sőt az a teremtéstörténetől a végéig egy zárt rendszert ír le égboltozattal ,de szerintem ezt már biztos hallottad és már sok embernek a könyökén jön ki.
A kérdező válaszára szerintem én a 11 hozzászólásokban választ adtam arra amít kérdezett,
Én nem akarok kötelezni senkit hogy higgyen benne ,sőt ha mindenki hinne benne nem is lenne ez a hit értékes
.szóval Good joob! továbbra is csodálkozatok Ellon Musk scifi dolgain és az egész tudomány mizérián.
Anyít még elfelejtettem leírni az előbb,hogy a lapos földesek 80 %-a bibliai alapon hiszi azt amit hisz,
Hiszen ha ekkorát hazudtak azok akik hazudtak a (lényegtelen kik )
Semmi értelme megfejteni ,hogy akkor egy lapos földön milyen tudományos jelenség okozza a földrengést mert úgyse fogjuk megtudni
Mondhatja valaki ,hogy ez közetlemezek tektonikus mozgása de az attól még egy dogma lesz.
Az emberek túlságosan elhíték azt ,hogy mindent tudnak és tudhatnak arról ami körbeveszi őket,mint természeti jelenség ,és ez a csapda az egészben miután megsimogatták az egónkat a tudással hogy ilyen tektonikus mozgás ,meg amolyan üvegházhatás és globális felmelegedés(ami persze ugyan úgy mint a földrengést tapasztaljuk de egy lapos földes tudja ,hogy az sem úgy müködik ahogy).
Szóval az egó a tudásról olyan magasan van ,hogy szembesülni azzal a gondolattal ,hogy semmit nem értünk abból ami körülvesz minket kicsapja a biztosítékot egyből és agresszíó követi.
Másszóval a Tudás egy illúzíó
Valójában még tudatlanabak vagyunk mintha beismernénk nem tudunk semmít,mert elhítűk azt a mesét mindent tudhatunk és tudunk.
Miért is akarunk mindent tudni?
Ha mindent tudni akarok de nem tudhatom meg annak az lesz a vége hazugságban hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!