Hol lehet Isten és Lucifer?
Tudom, Isten mindenkiben és mindenhol jelen van, mindenben, amit teremtett. De igazából maga, ISTEN hol lehet? Köztünk jár a Földön "álarcban", vagy távolról figyel? Vagy elhagyott bennünket? Akkor hol lehet?
És Lucifer hol van? Úgy tudom, nem a pokolban. Vagy igen? Ott van elzárva?
Ha érdekel a saját válaszom a kérdésre... és persze idézetek nélkül.
Szerintem Isten mindenütt és mindenben ott van. Leginkább azonban az emberben ismerhető fel a legteljesebb mértékben. Hiszen a férfi és a nő Isten képmásai.
De az állatok is ennek mintájára hím/nőstény nemekre oszthatók.
A növények is a fentiek szerint porzó/termő alapján szaporodnak.
Még az atomok világa is polarizált, pozitív/negatív töltések.
Tehát végül is minden Isten képére van teremtve, de az ember Isten képmása, a többi pedig a legalacsonyabb szintig csak szimbolikusan hasonlít Őrá.
Akkor mi van Luciferrel? A bűnbeesés óta Sátán(vádló) a neve. Sajnos ő nincs elzárva, mindenhol fellelhető, ugyanis a bűnbeesés miatt ö lett e világ fejedelme. Azóta minden bűnéért vádolni igyekszik az embert.
Az embert Isten a teremtés csúcsára akarta helyezni, mint képmását, azonban az ember nem hitt Isten parancsolatában. Emiatt nem lett méltó arra, hogy uralja teremtést.
Ezt a problémát csak a Messiás lesz képes feloldani, az ember nem.
11/12.
Tedd fel másképp, de amúgy is te vagy az eredeti szerző, ha még senkinek nem jutott eszébe így feltenni.
Kedves Kérdező!
Egyszerű hívő vagyok, nem fogok tudni kimerítő válaszokat adni.
A tudomány szerint az elemi részecskék az anyag építőelemei és azok energiából állnak. Tehát tisztán fizikai szemmel Isten ott van mindenben.
De Isten, mint minden általa teremtett lény kettős jellemzőkkel bír. Belső és külső. A külső, amit látunk, mérhetünk eszközeinkkel és a belső, amelyet nem.
A belső tulajdonságának legfontosabbja a szeretete. Ez motiválta a teremtést, mert ez a legkreatívabb erő. Ez az embereke nézve is igaz, tehát ezt meg tudjuk érteni mi is.
Úgy fogom fel, hogy teljesen beleteremtette magát a saját teremtésébe és még külső formát sem vett fel. Valójában a tökéletes emberben szeretett volna megtestesülni. Annak lehet fizikai formája is, tehát Isten a tökéletes ember által kel életre.
Előtte mi volt? A vallás azt mondja örökké létezett. Számunkra attól fogva létezik, hogy teremtett.
De mégis miben hiszünk? Abban,amit valaki papírra vetett. Honnan tudjuk,hogy az Angyalok jók,az ördög utálta az embert? Mindezeket egy leírt meséből fogadtuk el.
Lehet,ha más szemszögből nézzük,nem ugyanez lesz.
Csak egy példa.
Lucifer megette a csokimat, ezért pofanvágtam. Ő haragszik,mert pofanvágtam,én pedig mert megette a csokimat. Ha az én szemszögemet írjuk le a kis bibliankba,akkor Lucifer a szemét,aki megette a csokimat. De ha őt meghallgatjuk,én meg felpofoztam,egy csoki miatt. Értitek?
Én simán hiszem,hogy egy csomó dolog nem úgy van,ahogy leírják!
Pl mi úgy tanultuk,hogy Éva és Ádám voltak az elsők,de Ádámnak előtte ott volt Lilith. Amit nem nagyon reklámoznak. Ki tudja mit rejtegetnek a papok. Szerintem ha léteznek,jót nevetnek,micsoda tévképzetek vannak. Isten nem figyel véleményem szerint állandóan. Az angyalok is ritka esetben segítenek. De abban hiszek,hogy valami természetfeletti létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!