Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan magyarázod el egy...

Hogyan magyarázod el egy szkeptikusnak, hogy mi az a chakra?

Figyelt kérdés
2020. dec. 18. 23:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

#6 vagyok, én annó próbáltam "megtéríteni" egy ateistát. inkább kíváncsi voltam a gondolatmenetére mint, hogy higgyen az ilyesmikben, Így ebből az lett hogy én lettem "racionálisabb" "szkeptikusabb" amirét igazából hálás is vagyok neki.

Harcművészetben van egy két trükk mivel lehet kicsit befolyásolni az "erőteret". A pontokra csak annyit mond, hogy ez van, ilyen a test. Arra azt mondta, hát ez fura volt... Ennyit értem el nála.

Szóval, igazából sehogy...ha nem érdekli meg pláne.

Vagy hosszú évek kemény munkája, aminél csak egy kérdés van, megéri a fáradozást?

2020. dec. 19. 13:49
 12/18 anonim ***** válasza:

ha bizonyíték kell neki akkor mond h ahhoz neked meg kell tanítanod h hogyan nyissa ki a csakráit.

valszeg nem megy ebbe bele. ha mégis akkor tanítsd meg rá s majd tapasztalni fog dolgokat. aztán már nem lesz szkeptikus.

de inkább hagyd meg a hitében s tudatszintjében.

ne pazarold az idődet s energiáidat faeszűekre.

2020. dec. 19. 19:39
 13/18 SZücsöm ***** válasza:

Úgy hogyha nem a hitét akarod elnyerni hanem adsz neki valamiféle módot arra hogy megtapasztalja a saját bőrén valahogy. Persze ehhez kell egy bizonyos mentalitás a szkeptikus féltől, mert ha azt képzeli magáról hogy ő márpedig 100%ig tudja hogy hogyan működik a világ akkor meg se fogja próbálni az adott módszert vagy pár perc alatt feladja.

Én pl jó értelemben szkeptikusnak gondolom magam viszont adtak egy kipróbálható módszert/gyakorlatot arról hogy hogyan lehet érzékelni a chit.

Az első 2 napon semmit se éreztem, 3-4. napon talán éreztem valamit. Utána viszont már teljesen 1értelmű volt hogy érzek valamit. Persze ehhez az is kellett hogy az első próbálkozás után nem adtam fel.

És mivel adtak egy módszert (bár sajnos nem olyan egyértelmű mint pl: egy recept elkészítése) arra is hogy ezt az érzést hogyan lehetne a külvilágra való hatásra felhasználni ezért meg van a módja annak is hogy hogyan lehetne biztosra menni hogy ez az érzés valóban valamiféle energia.

Tehát a hit valamiféle észlelés/érzékelés által nálam már meg van a chi-ről de a bizonyosság MÉG nem.

Tehát ha neked valamiféle módon van BIZONYOSSÁGOD az adott témáról és ezt valamiképpen meg tudod osztani a másik féllel aki hajlandó is ezt befogadni akkor van értelme a próbálkozásnak.

Ha viszont te is csak hiszel a témában akkor lényegében csak hittérítést próbálsz végrehajtani hisz az ellenkező fél is ugyan úgy hisz a te állításod ellenkezőjében. Ennek viszont nem látom értelmét.

Az eszmecserének igen ha mind 2 felet érdekli a téma de a hittérítésnek nem.

2020. dec. 19. 20:10
 14/18 anonim ***** válasza:

ennél nagyobb igazságot nem írt a világon senki sem. igazad van uccsó.

én útálom a hitet s a térítgetést. kipróbáltam a csakranyitást s valóban tapasztaltam valamit.

van h szkeptikus nem próbál semmit s az marad aki.

van aki a hitttel megy neki a dolognak-amúgy pont ők nem tapasztalnak semmit sem.

van aki a hittel túlspanolja magát s azért tapasztal.

szóval meg kell tartani a normál állapotokat.

2020. dec. 19. 20:16
 15/18 SZücsöm ***** válasza:

12 es. Nem hinném hogy a "szkeptikus" faeszű lenne azért mert nem hisz valamiben.

Szerintem nem elvárható senkitől hogy valami olyanban higgyen amiről kiskora óta szinte minden forrás (média,internet,szülők,állam,tudomány stb.) azt mondja neki hogy ez a dolog nem létezik.

Főleg ha ennek az embernek soha se volt semmiféle "ezoterikus" tapasztalása.

+ Nagy faktor még a mentalitás pl. vannak az olyanok mint pl én akik nem szeretik a hit állapotát, vannak olyanok akik annyira utálják a államhatalmakat/vezetőket hogy szinte semmilyen állításukban nem bíznak meg pl. lapos föld hívők,vannak akik tapasztaltak valamit ezért valamilyen szinten hisznek (pl:én), stb.

Most őszintén ilyen feltételek mellett hibás a szkeptikusunk azért mert nem hisz, attól függetlenül hogy létezik-e vagy nem az adott jelenség stb?

2020. dec. 19. 20:23
 16/18 anonim ***** válasza:
beszélyes is mindent elhinni!!!!!!
2020. dec. 19. 20:27
 17/18 SZücsöm ***** válasza:

14 es csak az a baj hogy nehéz biztosra menni hogy csak túlspanolja magát az ember (azaz az agyad nagyon ügyesen átver) vagy valóban észlelsz is valamit.

Pl én már próbálgatom a külvilágra való hatást is már 2. napja és olyan kis "eredményt" értem el eddig hogy nem merem azt mondani hogy nem csak a levegő mozgása kelti a hatást.

Tehát maradok a türelemnél/gyakorlásnál és elkezdek utána olvasni a témának hátha az írt tudás ismerete által a gyakorlatban is jobban képes leszek hasznosítani a leírtakat.

2020. dec. 19. 20:34
 18/18 anonim ***** válasza:
A szeptikusoknak úgysincs olyan.
2020. dec. 20. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!