A valóság egy hallucináció?
Nekem a Samadhi című film volt hasonló (fenn van youtuben magyarul).
Egyébként hallucináció. Igen.
Pl amikor valaki LSD-t vesz be (vagy más hallucinogént) akkor az agy azt a szerotonin helyett veszi fel. Tehát ezt úgy lehetne elképzelni mintha egy másféle szemüvegen keresztül szemlélnénk ugyanezt a világot. Hiszen a bennünk levő alap ingerületátvivő anyag cserélődik le egy másik kémiai molekulára. A világ ettől mégis teljesen más lesz, sőt a végén lehetséges a személyiség szertefoszlása is, és egy megvilágosodás szerű élmény.
A világ, és az énünk is folyamatos változásban van. De mégis valami tudatosan rálát erre a változásra. A bennünk lévő egyszerű, és tiszta jelenlét. A gondolkodás nélküli intuitív tudat.
Tehát szerintem egyedül ez a (Tudat) jelenlét van, és ez az ami minden érző lényben közös. (Pl minden ember fejéből "ez" néz ki.) Ez az ami van, és ez egy végtelen megfoghatatlan valami
Az én, az egó, a zsarnok hang a fejünkben, a gondolatok - azok nincsenek - mégis ez alapján teremtjük egymásnak ezt a világot. Ezért ilyen ez a világ amilyen.
Meg kéne haladni az elmét, és akkor az ürességből/teljességből teremthetnénk. Ez viszont a legnehezebb dolog az életben.
David Icke szerint a világ egy hologram, egy kivetített kép.
Szerintem a tudat teremti a valóságot és ha mindenki szépre s jóra gondolna, akkor ez a világ csodás hely lenne, de valójában tombol az erőszak, a szx, az agresszió, mert a filmek többségét direkt ilyenekre készítik, ahogy a híreket is a médiában - nem meglepő, hogy mindenki retteg, fél, stresszel.... Nem kellene ilyesmivel foglalkozni, nem kellene rosszat tenni és akkor nem lenne!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!