Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Dr. Alan Wattsnak igaza van?...

Dr. Alan Wattsnak igaza van? A világ amiben élünk, csupán egy álvalóság?

Figyelt kérdés

Mi van, ha az egész valóságunk nem más, mint egy álom, akárcsak az életünk? A valóságunk talán nem is az a valóság, melyben ténylegesen létezünk. Egy álvalóság lehet körénk építve, vagy egy másik szintű létezés. Ezt állítjja Alan Watts

A májá szanszkrit szó és varázslatot jelent. A metafizika azt mondja, hogy ez az egész látható világ varázslat, májá, mert semmi, amit az ember érzékeivel tapasztal, nem valóság. Ha a lény éber, nem is káprázik el, csak ha alvajáró. Ezért az érzéki világ, amely valóságosnak látszik, nem egyéb, mint az alvajáró lény káprázata. Tárgyi valóság nincs. Mindaz, ami külsőnek látszik, a nem éber lény önvarázslata. A világ nem hely, hanem állapot. És ez az állapot a varázslat, a májá

2020. dec. 7. 09:11
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
0%
Morpheus azt kèrdezte a karosfotelben Neótól ,hogy hogyan ès mivel tudnád meghatározniva ,hogy mi a valóság?
2023. jún. 10. 22:29
 22/44 anonim ***** válasza:

A Világ amiben élünk a saját EMBERI érzékszerveink,agyunk,szívünk által megélt valóság.

Más a valósága a cserebogárnak,a hangyának,hiszen rámmegy a lábadra is,mert nem érzékel téged emberként és nem érzékeli a veszélyt,hogy simán kinyírod stb.

Az egyik ismerősöm a gömbvillámra mondta,hogy azt csak mi érzékeljük gömbvillámnak a több dimenziós itteni lények nem annak,csak a mi számunkra gömbvillám,annyi,mint amennyit egy hangya mikor rád megy a lábadról felfog nem tudom érted ,amit mondani akarok.

2023. júl. 5. 15:12
 23/44 anonim ***** válasza:
0%
Ha én begyújtom a füstölőt, akkor a valóság ölég töményen érkezik.
2023. júl. 5. 22:26
 24/44 anonim ***** válasza:

Ez a gömbvillámos komment érdekes.

Mert amíg a hangya nem tudja érzékelni a környezetét, még attól létezik.

De mégis honnan a francból jönnek ezek a gondolatok?

Mert ezek csak random kitalációk.

2023. júl. 6. 12:38
 25/44 A kérdező kommentje:
22 Mi lehet a gömbvillám valójában?
2023. júl. 9. 15:01
 26/44 anonim ***** válasza:

A valójában nem jó szó, mint írtam ,ha a hangya úgy érzékelné a világot, ahogy mi magunk, nem mászna gyanútlanul a lábunkra vagy ránk, ha a fűben heverészünk, mert agyoncsapjuk.

Nemcsak a gömbvillámra gondolok,inkább a villámra,ha agyoncsapod a hangyát minek érzékel?

Azonkívül,tanultuk a biológia órán a növények fotoszintetizálnak, vagyis oxigént termelnek,ezért vagyunk életben,mert mi emberek ezt lélegezzük be,növények nélkül meghalnánk.

Itt a kérdés, növény ezt tudja?Nem,nem tudja kizárt,mégis csinálja.

Na és az emberrel kapcsolatban ugyanezt gondolom, csinál valamit, ami a más dimenziós lényeknek ugyanolyan fontos, mint amik a növények az életben maradáshoz nekünk.

2023. júl. 9. 15:14
 27/44 anonim ***** válasza:

"Nemcsak a gömbvillámra gondolok,inkább a villámra,ha agyoncsapod a hangyát minek érzékel?"

Ha agyon csapod a hangyát, akkor nem fog érzékelni.

A minek kérdés meg értelmetlen.

Vagy hogyha én agyon csapom akkor mit fog abból érzékelni?

Eléggé pontatlan a kérdés.

"Azonkívül,tanultuk a biológia órán a növények fotoszintetizálnak, vagyis oxigént termelnek,ezért vagyunk életben,mert mi emberek ezt lélegezzük be,növények nélkül meghalnánk."

Wow, oké.

Azt ugye tudod, hogy mindig is volt oxigén a Földön, csak az évmilliók során olyan organizmusok jöttek létre amelyek ezt szeretik és termelik?

Majd ezeknek az organizmusoknak, moháknak és ősi fáknak az eredménye a mostani növények.

De ez hogy jön ide? Nem értem.

"Itt a kérdés, növény ezt tudja?Nem,nem tudja kizárt,mégis csinálja."

Wow, még mindig nem értem, hogy ez hogy jön a témához.

Egyszerre több témát vágsz a falnak és megnézed mi ragad.

De akkor lehet egy kérdésem?

Egy vulkán tudja, hogy mérges gázokat lövell a levegőben amikor kitör?

Nyilván nem, mégis csinálja.

Mert így működik a természet.

Valószínű ha egy primitívebb korban lennél mondjuk 2,4 milliárd éve, lehet több féle növényt látnál ami a mai megszokottól eltér.

"Na és az emberrel kapcsolatban ugyanezt gondolom, csinál valamit, ami a más dimenziós lényeknek ugyanolyan fontos, mint amik a növények az életben maradáshoz nekünk."

A növényhez oda tudok menni és érzékelem a tevékenységét.

Nincsen tudata a növényeknek, ellentétben velünk.

Szóval ez megint értelmetlen, köze sincs a témához.

Elárulnád, hogy mégis mit akarsz mondani?

2023. júl. 9. 19:40
 28/44 anonim ***** válasza:

A növénynek nem érzékeled a tevékenységét, de tudatod úgy látom neked sincs.

Abból, amit írtam tudnod kéne mit mondtam, van ,aki tudja, mivel az nem te vagy nem hozzád szólt.

Az pedig,hogy mindig is volt oxigén a Földön kizárt dolog, hogy lett volna,ha még egy épphogy megszilárdult AZ élet nélküli földgömb.

Az oxigén pedig igencsak képlékeny, hiszen nagyon nagy magasságban ahol már növények hozzá teszem nincsenek, még a hegymászók is oxigénpalackot viselnek.

Akkor,mikor még nem volt élet a Földön,hogy lett volna oxigén,ha még most a hegymászóknak a Mount Everesten,ahol már NINCS NÖVÉNY is kell PALACK,AMIBEN VAN OXIGÉN!

2023. júl. 9. 19:54
 29/44 anonim ***** válasza:

"Azt ugye tudod, hogy mindig is volt oxigén a Földön, csak az évmilliók során olyan organizmusok jöttek létre amelyek ezt szeretik és termelik?"

Ennél nagyobb baromságot egyébként leírni sem lehetne.

2023. júl. 9. 19:59
 30/44 anonim ***** válasza:

"A növénynek nem érzékeled a tevékenységét"

Dehogynem.

Növekszik, esetleg virágot és gyümölcsöt hoz.

Üdvözöllek a 21. században, vannak műszereink amivel megmérhetjük a körülöttünk lévő világot.

"de tudatod úgy látom neked sincs."

Köszönöm a személyeskedést.

"Abból, amit írtam tudnod kéne mit mondtam, van ,aki tudja, mivel az nem te vagy nem hozzád szólt."

Elolvastam az összes kommented egymás után és mindig máshogy próbálod az igazad "bizonyítani".

Nagyon összeszedetlen.

"Az pedig,hogy mindig is volt oxigén a Földön kizárt dolog"

Mivel a víz oxigénből áll, ezért mindig is valamilyen szinten jelen volt.

[link]

Esetleg itt tudsz többet olvasni.

A legtöbb oxigén nem az atmoszférában volt, hanem megkötve.

"Az oxigén pedig igencsak képlékeny, hiszen nagyon nagy magasságban ahol már növények hozzá teszem nincsenek, még a hegymászók is oxigénpalackot viselnek."

Hm... akkor miből áll az ózonréteg?

És milyen magasan van?

Nem azt mondom, hogy nincs igazad, csak pontatlanul fogalmazol, egy óvodás könnyelműségével.

"Akkor,mikor még nem volt élet a Földön,hogy lett volna oxigén"

Mert az oxigén, hasonlóan más gázokkal, jelen van az univerzumban.

Esetleg H2O és más formákban amely természetes módon létezik szintén.

Az hogy nem volt sok, az egy dolog. De volt.

"ha még most a hegymászóknak a Mount Everesten,ahol már NINCS NÖVÉNY is kell PALACK,AMIBEN VAN OXIGÉN"

Nem azért nincs oxigén a hegymászóknak, mert nincsenek növények.

Egy városban sincs olyan sok növény, mint vidéken, mégsem fulladoznak a városlakók.

A levegő sűrűsége alacsonyabb, még akkor is, ha ugyan annyi oxigén van benne (21%).

Levegőt nem kapsz, nem oxigént.

2023. júl. 9. 20:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!