Mi lehet a magyarázat? Tapasztaltatok már hasonlót?
Egy erdő mellett lakom. Nagyon régóta előfordul, hogy éjszaka, amikor az erdő mellett sétálok, ijesztő zajokat hallok. Igazából semmi természetfeletti, egyszerűen olyan, mintha velem párhuzamosan sétálna valaki a fák között. Ez szinte bizonyos, az ágak recsegnek a léptek alatt, a levelek susognak... És ilyenkor olyan érzésem támad, hogy néz valaki. Mindenki ismeri ezt az érzést. Több szomszéddal beszélgettem már, szerintük ez már évek óta természetes jelenség, szinte mindenhol előfordul. Sokan próbálják a hang terjedésével meg különböző pszichológiai beidegződésekkel magyarázni. A minap azonban egy későig húzódó szabadtéri színházi előadás után úgy döntöttem, utánajárok a dolognak. Egy zseblámpával bevilágítottam a fák közé. Semmit nem tapasztaltam. Valahogy amikor egy helyben állok, semmit nem hallani. Már boldogan indultam is volna, amikor pár méter megtétele után tisztán hallottam hogy valaki fut az erdő fái között. Nagyon nagy darab lehetett, de igazán emberszerű volt... vagy talán mégse. Nagy, óriási súlyos lépteket hallottam, amint zörög a gallyak s egyebek között az erdő belseje felé. Nem kell mondanom, hazáig futottam, pedig nem vagyok egy ijedős típus.
A dologban a legérdekesebb, hogy ez valóban az ország több pontján előfordul. Sok, más megyében élő ismerősöm is átélt már ilyesmit...
Hogyan lehetne megmagyarázni eme különös tüneményt? Mostmár tényleg nagyon bosszant.
Előre is köszönöm!
Nem tudom mi lehetett.Lehet állat volt, lehet nem.
Szerintem az lenne a megoldás erre, hogy mondjuk pár ismerőssel összefogtok és egy éjszaka megint kimentek.
Mondjuk visztek magatokkal kamerát vagy ilyesmit.De nem feltétel.
Azért, ha többen vagytok még is csak jobb. (mert mi van ha csak egy ember szórakozik?) És ha halljátok a hangokat megint, akkor nem rohantok el hanem ott maradtok. (azért mondom, hogy csapatban mert egyedül befosnék:-P)
Szóval ha hallottok megint valami ijesztőt akkor ott maradtok és megnézitek mi az.
Viszont a kamera nem is rossz ötlet, mert ha valamit lencsevégre kaptok akkor akár fel is teheted ide. És megmutathatod nekünk:-)
Ismét sikerült csalódnom az oldalban. A slusszpoén most jön: az jesszusomdeostoba kérdező biológia szakon végzett. Feltételeztem, hogy ha már egy ilyen kérdés felvetődik, annak az az oka, hogy a dolog olymódon volt FURCSA, hogy mindenféleképpen átlépte a mókusok-macskák-őzikék kategóriát. De úgy tűnik a válaszolók intelligenciahányadosa nem áll még azon a szinten, hogy egy ilyen kérdésre normális választ adjon.
A normális választ küldőknek nagyon köszönöm, a többieknek pedig sok boldogságot kívánok!
Én pont az olyanoktól vagyok boldog, mint te :)
A biológia szak nem jelent semmit. Meg semelyik diploma. Amúgy. Nekem is van, de hidd el, semmi értelme megemlíteni se. Nem leszel okosabb senki szemében.
Mint ahogy a válaszolók intelligenciájával sincs baj: mind egy véleményen vannak: hogy eltúlzod. Ha tetszik, ha nem. Igen, OLYAN szinten volt furcsa, mert halálra voltál rémülve, minden idegszálad ki volt feszülve. Kinek ne lenne?
Jótanács: ha mégis a jelenségről akarsz beszélni, akkor vagy másik (ezoterikus) oldalon tedd, vagy úgy tedd fel a kérdést, hogy nem adsz teret racionális magyarázatnak. Tehát a "mi a magyarázat?" kérdés nem jó, mert felhívás keringőre, hogy a szkeptikusok (köztük én) osszák az észt.
De a legjobb az, ha nem mászkálsz sötétben erdőben, mert a baltás gyilkos is szeret arra levegőzni vacsi után.
19.07-es vagyok. engem nem tudom melyik csoportba soroltál, de mivel foglalkoztat a téma újra írok. Szerintem is nagy esélye van a racionális válasznak, igaza van az előttem lévőnek, kicsit vehemensen kritizáltál.
De! Eszembe jutott egy másik, nem a siklós esetem, ami Debrecenben a Nagyerdőn történt meg velem. Itt pontosan azt éltem meg, amit írtál, viszont utólag azt gondoltam, hogy a néznek élménye a képzeletem szüleménye és tényleg mindenki ezt érezné. Itt még volt egy olyan tényező is, hogy sok hajléktalan él ott, így sanszos volt, hogy tényleg szórakozik velem valaki. Rendesen betojtam zsenge lányként. A kutyát gyorsan magam mellé hívtam és elfutottam. Nem láttam senkit. Sosem tudom meg mi lehetett. És ennek már sok éve.
Érdekelne, hogy mik jutottak Neked eszedbe még, mert nagyon elutasítod az állatos lehetőséget. én nyitott vagyok a természetfeletti gondolatokra is, bár nem vagyok egy "ezoterika".
18.51-es vagyok
Engem is igazán érdekelne mi jutott még eszedbe ezzel az egésszel kapcsolatba, mert érdekel a téma.
Mondjuk szerintem teljesen más a különbség, egy őz vagy esetleg más kisebb testű állat fut el hirtelen, és 'egy' erőteljes, súlyos léptek között.
Mondjuk ez lehet nem ide tartozik, mert igazából nem is erdőnél voltunk. Este kb 8 óra körül kimentünk a barátokkal sétálgatni. Egy temető mellett mentünk el majd mindannyian arra lettünk figyelmesek, hogy léptek hallottunk a temetőből. Bevilágítottunk(telefonnal) de nem volt ott semmi. Igazából az nem is olyan környék ahol állatok vannak. Még csak egy kutyát sem lehetett hallani. Nem egy helyre világítottunk, mert gondoltuk hátha rosszúl halljuk, de semmit nem láttunk. Pedig ahogy világítottunk nem szűnt meg a léptek zaja.
Na de nem tudom mi volt ez.
Én azért hiszek a kérdezőnek. És érdekel a téma továbbra is.:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!