Migrént hogy kezeljem?
Migren kezdetekor,ha eljépzeled hogy egy nagy kútba aranyérmèt dobdsz es nezed ahogy lassan pörögve sullyed.
Nekem evekig bevált ha a migren ram tort pl vonaton messze még itthontól.
Tehàt mig gyógyszehez nem jutsz.
Elvileg a jógik orrmosást hajtanak végre nagyon hideg vízzel. Kipróbáltam, befogtam az egyik orrlyukam, és hideg vizet szippantottam fel a másikkal. Rossz érzés, de nem fullasztó, mert odáig nem megy el a víz. Utána csak ki kell fújni. Akik komolyan csinálják, egy speciális csészét használnak ehhez. A lényege a hideg víz. Összehúzza az ereket az orrüregben, és a környékén, ami sokféle eredetű migrénre, és fejfájásra jó. Ha el nem is múlik, csökkenti a fájdalmat. A másik megoldás a tiszta oxigén. Mondjuk ehhez nehéz hozzájutni. Pár szippantásnyinál abból sem szabad többet, mert a tiszta oxigén nagy mennyiségben mérgező, de néhány lélegzetnyi majdnem minden migrént megszüntet. Vannak olyan súlyos migrénes betegek, akiknek orvos írja fel az otthoni oxigénpalackot, de ez egy extrém migrénes betegség, sima migrénre nem írnak fel ilyet. A legjobb lövés a hideg vizes orrmosás. Ha kipróbálod, nézz utána a neten, pontosan hogy érdemes. Utána már, még ha nem is szűnik meg a fejfájás, csökken annyira, hogy az ibuprofén tartalmú, vagy hasonló fájdalomcsillapítókkal meg lehessen szüntetni.
Állítólag az eukaliptuszolaj inhalálása is hatékony, bár valószínűleg csak enyhítésre elegendő.
Grimfox!
Igen az erek összehúzása a lényeg. A fejfájásambulancián ilyet írtak fel. Nagyon erős. Triptagramm. Nem akarom szedni. De a szívem nem bírja, mert ez mindenhol összehúzza az ereket.
Köszi a tanácsot!😊
Grimfox!
Nem tudom, majd hogy merem felszívni a vízet😔🤨
Elsőre ijesztő csak. Az ember arra számít, hogy letüdőzi, meg minden. De orron át jóval nehezebb letüdőzni, mint gondolnád, főleg olyan kis mennyiségű vizet. Csak az örrüregedig fog felmenni. Esetleg elkezd hátrafelé lefolyni, de akkor sem a tüdődbe, hanem a nyelőcsövedbe fog folyni. Nem túl jó érzés, ha víz van az ember orrában, főleg ha nagyon hideg, de az igenis jó érzés, amikor a fejfájás csökken. Utána meg úgy is kifújod.
Eszembe jutott egy másik lehetőség is. Hideg vízbe márthatsz például egy vékony rongyot, vagy vászondarabot, és a nyakadra tekerheted, ahol a nyaki verőerek vannak. Ott nem baj, ha pl majdnem jeges a víz, jégkockákkal, meg ilyenekkel. A nyakban négy nagy artéria megy felfelé az agyba. Ha ezeket hűtöd, a koponyán belüli erek is összehúzódnak valamennyire. Jobb a hideg vizes orrmosás, de ezt is érdemes megpróbálni, hátha segít. A kettőt együtt is lehet. Összeadódik a hatás.
A gyógyszert, ha nincsenek kizáró problémáid végszükség esetén beveheted szerintem. Az egészséges érrendszert nem veszélyezteti, és nem tartósan szeded, csak alkalmanként. Persze amíg el lehet kerülni, jobbak az alternatív megoldások, de ha minden kötél szakad, ne szenvedj szerintem.
Ha kipróbáltad már, és nem bírod, akkor viszont tényleg ne szedd, az orvos biztos tud adni más gyógyszert is.
Ha jön lehülés akkor jön a migrén. Akkor megcsinálom ezt a vizes öblítést/borogatást.
Az orvos nem ír mást. Azt mondta ezzel együtt kell élni. De ha elkap rendesen, brutális, nem lehet bírni.
Homlok-tarkó tartás! Kineziológiában ismeretes stresszoldó módszer. Kb. 5-10 percig kell tartani és lélegezni. Gyógyszer nélkül lenyugszik az ember. Mindent kiegyensúlyoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!