Léteznek magyar rémtörténetek, rémkarakterek?
Hany Istók legendája: A névtelen várban írta meg Jókai
Toperec (gyerekijesztgető karakter Békés megyéből, eredete a szlovák ördög szóig nyúlik vissza)
Mátoha (szintúgy szlovák eredetű szó, kísértetet jelent, szintúgy az mo-i szlovákság körében elterjedt szó)
biztos van más is
sok sikert a keresésben
Hany Istók miért rémalak?
Egy szerencsétlen, eldobott/veszett gyerek, aki a vadonban nőtt fel.
Báthory Erzsébet meg politikai összeesküvés áldozata lett, kitalált pletykák azok.
Ettől még rémtörténetet kerekítettek a legendájukból. Drakula se volt vámpír, mégis vámpírtörténetet alkottak a legendájából.
Igazából ha még létezne a pákász mesterség, tőlük lehetne jó dolgokat hallani. Próbálj rákeresni interneten a pákász történetekre, hátha vannak lejegyzett sztorik. Hagy Istók is pákász sztori, a mocsárban járó pákászok találtak rá.
:( hát nem sok van ezek szerint.
Filippínó legendákat olvasgattam, van pár szörnyalakjuk, ami király, ebből jött az ötlet, hátha van valami magyar is.
De csak szlovák van. :(
OV és MLölö nem rossz, de valami fikcioniálisabbra vágyom (tudom, tudom, ott az adóbevallásuk :D )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!