Vak Buddha, Süket Buddha szobrok - ezek mit segítenek elő vagy mit szimbolizálnak?
Ha nem láttam volna személyesen, el sem hinném. A nevető Buddha, ha jól tudom, a jólétet jelképezi, a Buddha gyerekeivel meg elősegíti a gyermekáldást.
Normális válaszokat várok.
Nem lehet, hogy azt szimbolizálják, hogy nem az érzékeink által nyerhetjük ki a valódi boldogságot, hanem inkább a rejtélyes csendből és sötétségből, amit Buddha Nirvánának hív? Hogy a valóság nem az öt érzékünkre van koncentrálva. Csak ugye a nem tapintást, nem ízlelést és nem szaglást nem lehet kifejezni szoborral. Bár lehet csináltak olyat is. :D
üdv
25/F
LastOne.Left
Köszönöm, LastOne.Left, milyen igazad van! :)
(Te tudsz valamit... :))
Hehe. Köszi szépen. Igazából én is tanuló vagyok...és a legnagyobb tanító okít(egyébként mindenkit, csak észre kell venni). :P
S megadta nekem a megfelelő nézőpontot, ahonnan könnyedén mérlegelhetem az ilyen dolgokat, hogy meg tudjam adni a korrekt választ. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Így hát most is korrekt lett a válaszod... :))
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!