Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek a Dyatlov rejtélyn...

Szerintetek a Dyatlov rejtélynek nincs valami köze az állatcsonkítások rejtélyéhez?

Figyelt kérdés

Az állatoknak kivágták a nyelvét, szemeit stb, a Dyatlov rejtélynél ugyan ilyen jelenségek voltak megfigyelhetőek ha jól tudom. Olvastam olyat, hogy szovjet kémelhárítás lehetett, mert mondjuk tiltott területre tévedtek, de akkor miért vágták volna ki a nyelvüket meg ilyenek? Olyat is olvastam, hogy kilométerekre tőlük más emberek fénylő gömböket láttak az égen, pont arra felé, amerre ők voltak. Meg ha jól tudom 1 ember közülük visszafordult, ő túlélte, elmondása szerint a visszafelé vezető úton valami katonai táskát talált otthagyva. Olyan verziót is hallottam, hogy a yeti volt.

Szerintetek mi lehet az igazság?

2020. szept. 12. 10:39
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Nincs benne semmi misztikum:

[link]

2020. szept. 12. 11:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Alapból elég szkeptikus vagyok ilyen természetfeletti dolgokkal kapcsolatban, viszont itt kétlem, hogy lavina volt. Nagyon sok jel van, ami miatt kizárt lenne, hogy lavina volt.
2020. szept. 12. 11:53
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
A ruha wldobálást meg a szanaszét rohangálást be lehet tudni hipotermiának, a hiányzó nyelvet vadállatoknak, a sugárzást annak hogy egyetemistákról beszélünk és akkoriban nem voltak olyan komoly óvintézkedések a veszélyes anyagokkal szemben. Én elfogadtam ezt a sztorit pedig számomra az egyik legizgalmasabb történés volt.
2020. szept. 12. 12:09
 4/10 anonim válasza:
0%
Nem hiszem hogy lenne. Ott egyszerűen ok hogy rejtéjes módon de emberek haltak meg.
2020. szept. 12. 15:09
 5/10 anonim válasza:
49%

"A ruha wldobálást meg a szanaszét rohangálást be lehet tudni hipotermiának, a hiányzó nyelvet vadállatoknak"

Vadállatok csak a legritkább esetben hordanak maguknál kést.

2020. szept. 12. 15:12
 6/10 anonim ***** válasza:
25%
A Dyatlov incidensben semmi különös sincsen. Egyszerűen megtámadták őket a gömbvillámok és az ufók
2020. szept. 12. 18:30
 7/10 anonim ***** válasza:
A jeti volz
2020. szept. 13. 12:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Az nem lehetett, amit az orosz ügyészségi vizsgálat mostanában megállapított, mert ti mást olvastatok egy blogon?

Hehehe!

2020. szept. 14. 08:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én elhiszem, amit kiderítettek erről, a fagy miatt is kieshetett a nyelvük, és ismerjük jól az embereket, egy történést tíz ember, tizenhatféleképpen lát, mesél el.

Lehet, hogy láttak dolgokat, de utólag könnyebb azt mondani, hogy ja, valaki visszafordult, mert tudott valamit, mint, hogy ment a hasa és azért fordult vissza.

Megjegyezném, hogy ugyanazok az emberek vagyunk, akik a felfedezések előtt még a villámlást is isteni dolognak tartották. Kiderülni meg nincs mi kiderüljön, HA lett volna valaki aki elmondja, hogy tényleg szovjet kémelhárítók intézték el őket, akkor meg már megint csak nem lenne ki elmondja :)

2020. szept. 15. 12:34
 10/10 anonim ***** válasza:
57%

Bevallom, vannak olyan elméletek a rejtély kapcsán, amiket nagyon érdekesnek találok, például hogy a sajnálatos módon elhunyt hegymászók valami titkos szovjet hadi kísérletbe botlottak, vagy hogy a kormánynak is benne volt a keze a dologban. Mivel Oroszországban akkor és most is nagy a titkolózás és a ködösítés, biztosat nem lehet mondani.

De másfelől az az igazság, hogy az ügy számos rejtélyesnek és kísértetiesnek beállított eleme sokkal egyszerűbben is megmagyarázható. Például a sokat felemlegetett hiányzó szemgolyók és nyelv. Ezek simán indokolhatók természetes lebomlással, ugyanis folyóvízben találták meg mindkét személyt, akinek hiányoztak a szemei. Őket csak a tavaszi olvadáskor fedezték fel, hónapokkal az eltűnésük után. Ljudmila Dubinyinának sem csak a nyelve és szemei hiányoztak, hanem voltaképp az egész arca és a felsőtestének egy része lerothadt, mivel ezen részei folyóvízben voltak. Meg lehet róla nézni a fotókat, bár gyengébb idegzetűeknek nem javaslom. Sok forrás tévesen azt is állítja, hogy a gyomrában nagy mennyiségű vért találtak, és hogy eszerint még életben volt, amikor a nyelvét elveszítette. Pedig az eredeti jegyzőkönyvben nem vért, hanem csak vörös masszát írnak, ami lehetett megemésztetlen étel vagy a szájába becsurdogáló folyóvíz és egy kisebb mennyiségű vér keveréke. Ez is összefügg azzal, hogy folyóvízben találtak a testére és hogy a lágy részeit nem hirtelen vágták ki még életében, hanem fokozatosan oszlottak le hónapokkal a halála után.

A lényeg, hogy sokan feleslegesen túlspilázzák az ilyen részleteket, amik egyszerűen megmagyarázhatók. Nem kell azt feltételezni, hogy a hegymászók szemét és nyelvét emberek vagy állatok tépték vagy vágták ki, hiszen a testek elhelyezkedése arra mutat, hogy ezek a lágy szövetek lebomlottak a vízben, mielőtt a nyomozók rájuk találtak.

Ettől függetlenül az orosz kormány hivatalos magyarázatát én sem találom elégségesnek, mert sok érv szól az ellen, hogy a térségben lavina lehetett volna. Még mindig az a legnagyobb rejtély, hogy a hegymászók miért hagyták el a sátrukat a fagyban, és hogy valóban léteztek-e azok a fények, amikről mások beszámoltak. Ezekről lehet még elmélkedni, de szerintem a megcsonkításról szóló teóriák az ismert adatok fényében nevetségesek.

2020. nov. 18. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!